Δραστηριότητες

Σχολικό Έτος 2018-2019
 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θερινό Εργαστήρι Δημοκρατίας»
του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

27-29 Ιουνίου 2019

Το τριήμερο 27 έως 29 Ιουνίου, δεκατρείς μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που τελείωσαν τη Β’ Γυμνασίου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα "Θερινό Εργαστήρι Δημοκρατίας" του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο κάλυψε πλήρως και τα έξοδα της συμμετοχής τους. Οι μαθητές μας γνωρίστηκαν με τους μαθητές του 42ου Γυμνασίου Αθηνών και μέσα από παιχνίδι, βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση κατάλαβαν πώς λειτουργούσε η Δημοκρατία τον 5ο π.Χ αιώνα και στη συνέχεια έμαθαν για τα Συντάγματα του Νέου Ελληνικού Κράτους και τη σύγχρονη Δημοκρατία. Επισκέφτηκαν την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα και ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Μουσείο και την Βουλή των Ελλήνων. Έκαναν βόλτα με το τρενάκι στα σοκάκια της Πλάκας, αθλήθηκαν στον Φωκιανό, παρακολούθησαν ταινία στο ίδρυμα της Βουλής, έφαγαν στο εστιατόριο της Βουλής και μέσα από μια ιστορία στον εθνικό κήπο αντιλήφθηκαν τι είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες και με ποιους τρόπους λαμβάνονται αποφάσεις που είναι για το καλό του συνόλου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν καθώς τις τρεις αυτές ημέρες έμαθαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα με έναν πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο.


Παράσταση «Και οι κακοί έχουν ψυχή»
από τη θεατρική μας ομάδα

6 Ιουνίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Σμίξαμε και φέτος μαθητές, γονείς, καθηγητές στην παράσταση της θεατρικής μας ομάδας στις 06-06-2019 στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας.

Η φετινή μας παράσταση με τίτλο «Και οι κακοί έχουν ψυχή» ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Σοφίας Παράσχου. Η συγγραφέας χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά υλικά των παραμυθιών έπλασε μια σύγχρονη σάτιρα με μια μοναδική χιουμοριστική συνταγή.

Όλοι οι μαθητές απέδωσαν τους ρόλους τους με ενθουσιασμό, οι θεατές γέλασαν και προβληματίστηκαν με τα μηνύματα του έργου και στο τέλος χειροκρότησαν θερμά τους μικρούς πρωταγωνιστές.

Την προσαρμογή του βιβλίου και την επιμέλεια της παράστασης είχαν οι φιλόλογοι Καμπύλη Σοφία και Πούλου Μαρία.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.


Παρακολούθηση συναυλίας στο Μουσείο Μπενάκη

19 Μαΐου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Αποδεχόμενη πρόσκληση του Μουσικού σχολείου Αλίμου και του μαέστρου της χορωδίας και ορχήστρας «NOSTOS» κ. Αρβανιτίδη στις 19-5-2019, αντιπροσωπευτική ομάδα μαθητών του πολιτιστικού προγράμματος «Γ. Σεφέρης-Ελλάδα- Κύπρος» καθώς και της χορωδίας του σχολείου μας παρακολούθησαν την πραγματικά εκπληκτική συναυλία που δόθηκε στο Μουσείο Μπενάκη με έργα της Ε. Καραΐνδρου και του Μ. Χατζιδάκι. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση.


Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος στην «Ένωση Κυπρίων Ελλάδας»

18 Μαΐου 2019

Η δεύτερη παρουσίαση του πολιτιστικού μας προγράμματος «Γ. Σεφέρης -Ελλάδα- Κύπρος», έγινε στην «Ένωση Κυπρίων Ελλάδας» στην Πλάκα στις 18-5-2019. Η αγάπη του Γ. Σεφέρη για την Κύπρο είναι γνωστή σε όλους. Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε ότι θα ταίριαζε μια παρουσίαση του θεατρικού μας δρώμενου σε ένα χώρο που θα είχε άμεση σχέση με τ ην Κύπρο. Η παράσταση μας δόθηκε παρουσία του προέδρου της Ε.Κ.Ε. κ. Μασσοστασή και του προέδρου της Ο.Κ.Ο.Ε. κ. Συλλούρη, τους οποίους και ευχαριστούμε. Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτέλεσε και η παρουσία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βοσκού, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την τόσο ακριβή αποτύπωση του μύθου της «ωραίας Ελένης» τόσο της Ομηρικής όσο και της Σεφερικής (βασισμένη βέβαια στον αρχαίο τραγικό μας Ευριπίδη και στην ομότιτλη τραγωδία του). Ευχόμαστε πάντα να δίνεται η ευκαιρία τόσο σε μαθητές όσο και εκπαιδευτικούς να παρουσιάζουν την δουλειά τους η οποία έχει ως βάση την τόσο αξιόλογη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Υπ. Καθηγήτριες: Μ. Γεωργιάδου, Ε. Νασιάκου, Μ. Δράκου


Aπονομή βραβείων και επαίνων του Λογοτεχνικού
Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος και Παραμυθιού που διοργανώνει η
"Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής".

17 Μαΐου 2019

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στο πολιτιστικό κέντρο γαλατσίου "ΚΑΜΙΝΙ" έγινε η απονομή βραβείων και επαίνων του λογοτεχνικού διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος και Παραμυθιού που διοργανώνει κάθε χρόνο η "ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ" Γαλατσίου. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την χορωδία του Γυμνασίου μας σε συνεργασία με την χορωδία του 1ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφιας. (Υπεύθυνες καθηγήτριες Ευσταθία Παπαδιάδη και Γεωργία Παπαδιάδη).

Κατά την βράβευση απονεμήθηκε:

  • το πρώτο βραβείο παραμυθιού στην Λουίζα Ο. για το "Παραμύθι αλλιώς...",
  • το δεύτερο βραβείο παραμυθιού στην Ελένη Εβελίνα Ν. για "Το παραμύθι της γιαγιάς",
  • το δεύτερο βραβείο διηγήματος στον Μιχαήλ Κ. για το διήγημα "Οι περιπέτειες μιας κατσαρόλας",
  • το τρίτο βραβείο διηγήματος στους μαθητές Ευάγγελο Ν. και Επαμεινώνδα Τ. για το έργο τους "Η ώρα των ζώων στη γειτονιά του καμινιού",
  • το τρίτο βραβείο ποίησης στους Αλντιόν Α. για τα ποιήματά του "Μουσείο και παιδί" και "Ακροστιχίδα" και στο Νικόλαο Α. για το ποίημά του "Κάνε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις".
  • Τέλος δόθηκε έπαινος στον Αθανάσιο Ρ. για το διήγημα "Ο Στόχος", στην Αλεξάνδρα Λ. για το ποίημα "Κερδίστε τη ζωή", στην Μαρία Κ. για το ποίημα "Μπορείς", στον Άγγελο Κ. για το ποίημα "Για να κερδίσεις τους γονείς σου", στην Λυδία Β. για το ποίημα "Προσπάθησε...", στον Παναγιώτη Σ. για το ποίημα "Κι αν δεν μπορείς...προσπάθησε" και στους Κέιση Μ., Μπεσιάνα Μ., Ρίζο Θεόδωρο Τ., Σμαράγδα Χ. για το ποίημά τους "Το Καμίνι".

    Τα ονόματα των βραβευμένων μαθητών ανακοινώθηκαν την επόμενη μέρα στους συμμαθητές τους οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν.


    Εκδρομή του σχολείου στην Αίγινα

    16 Μαΐου 2019

    Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Η μετάβαση και η επιστροφή έγινε με πλοίο το οποίο απόλαυσαν οι μαθητές. Κατά την άφιξή μας στο νησί ξεναγηθήκαμε στους αρχαιολογικούς χώρους της «κολώνας» και της Αφαίας και επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο. Πραγματοποιήσαμε επίσης προσκυνηματική επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου της Αίγινας. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν στα γραφικά δρομάκια της Αίγινας, να παίξουν και να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα του νησιού. Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.


    Πολιτιστικό πρόγραμμα «Γ. Σεφέρης - Ελλάδα - Κύπρος»
    Τραγούδια «…του έρωτα και της αγάπης» από τη χορωδία

    15 Μαΐου 2019

    Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος «Γ. Σεφέρης-Ελλάδα- Κύπρος» και του προγράμματος της χορωδίας «…του έρωτα και της αγάπης» στο χώρο του σχολείου μας!


    Συμμετοχή του σχολείου μας στο Φεστιβάλ «Νεολαία ... εν δράσει»

    12 Μαΐου 2019


    Πολιτιστικό πρόγραμμα «Γ. Σεφέρης – Ελλάδα- Κύπρος»

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πολιτιστικό μας πρόγραμμα «Γ. Σεφέρης – Ελλάδα- Κύπρος» έκανε την πρώτη του παρουσίαση στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δ. Αθηναίων στη Γκράβα στις 12-5-2019 στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νεολαία …εν δράσει» που συνδιοργανώνει η «Δράση» μαζί με την Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας , παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο εστιάζοντας στο ποίημα «Ελένη» του νομπελίστα μας ποιητή Γ. Σεφέρη. Η παρουσίαση μας , έκανε την κ. Κοκκίνου, υπεύθυνη του προγράμματος του Φεστιβάλ, να μιλάει για ακόμη μια υπερπαραγωγή από το 2° Γυμνάσιο Γαλατσίου. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τις υπεύθυνες καθηγήτριες μα πάνω απ΄ όλους τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.

    Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μ. Γεωργιάδου, Ε. Νασιάκου, Μ. Δράκου


    Τραγούδια «…του έρωτα και της αγάπης»

    Η παρουσίαση της χορωδίας του σχολείου μας σε συνεργασία με την χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας στο Φεστιβάλ «Νεολαία …εν δράσει» στις 12-5-2019 με θέμα τραγούδια «…του έρωτα και της αγάπης» δόθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος στο πολιτιστικό κέντρο του Δ. Αθηναίων Γκράβα. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο μουσικός κ. Α. Γιαννάτος και οι παλιοί μας μαθητές : Ε. Χατζάκη, Χ. Μπερούτσος, Ξ. Κοντογεωργίου, Η. Λαφάτα, Κ. Γιακουμή, Ε. Καραγιάννη, Α. Χρυσικόπουλος.

    Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Παπαδιάδη


    «Το ψηφιδωτό μέσα από τα μάτια των παιδιών»

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Νεολαία …εν δράσει» έγινε παρουσίαση προγράμματος «Το ψηφιδωτό μέσα από τα μάτια των παιδιών», όπου τα παιδιά με δικά τους υλικά δημιούργησαν ιδιαίτερα  ψηφιδωτά.

    Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σ. Τσιάμη


    Συμμετοχή του Μαθηματικού μας Εργαστηρίου
    στους «Μαθηματικούς Αγώνες»

    10 Μαΐου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Μαθηματικού Εργαστηρίου, το σχολείο μας συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στους Μαθηματικούς Αγώνες που διοργανώνονται κάθε Μάιο από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια σχολεία.

    Η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς μέσα από το παιχνίδι, τις μετρήσεις σε εξωτερικούς χώρους, την πρόκληση των γρίφων αλλά και των κλασικών μαθηματικών, σε ένα χώρο φιλόξενο και άρτια οργανωμένο, οι μαθητές βίωσαν τα μαθηματικά μέσα από μια νέα, πρωτοποριακή και εναλλακτική δράση. Ταυτόχρονα τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν ως ομάδα όπως ομαδικά εργάστηκαν και καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο Μαθηματικό Εργαστήρι.


    Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων
    «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» με τίτλο «Το καμίνι από εργοστάσιο
    παραγωγής ασβέστη στην υπηρεσία του πολιτισμού».

    16 Απριλίου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 το τμήμα Β4 του σχολείου μας συμμετείχε στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» με τίτλο «Το καμίνι από εργοστάσιο παραγωγής ασβέστη στην υπηρεσία του πολιτισμού».

    Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να ανακαλύψουν την αισθητική αξία των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτιρίων της Αθήνας και να γίνουν υπεύθυνα κύτταρα της πόλης και αυριανοί ενεργοί πολίτες.

    Ο ασβέστης -το υλικό παραγωγής του καμινιού- αποτελεί από την αρχαιότητα έως σήμερα τον συνδετικό κρίκο με την τέχνη του ψηφιδωτού καθώς μαζί με το κεραμικό είναι το κύριο συστατικό του κονιάματος που στερεώνει τις ψηφίδες του.

    Οι μαθητές μας με τη συμπαράσταση των υπεύθυνων καθηγητριών του προγράμματος Τσιάμη Σοφίας, Καμπύλη Σοφίας και Χριστινάκη Ευανθίας, επισκέφτηκαν την Εθνική Γλυπτοθήκη και την Εθνική Πινακοθήκη, γνώρισαν και ανέδειξαν την ιστορική πορεία του «καμινιού» στην περιοχή του Γαλατσίου, έγιναν κοινωνοί της τέχνης του ψηφιδωτού μέσα από τη δημιουργία ενός δικού τους ιδιαίτερα εντυπωσιακού έργου εμπνευσμένου από το καμίνι (δες βίντεο προηγούμενης δημοσίευσης) και στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής έγραψαν λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με την ιστορική πορεία του Καμινιού. [1] [2] [3]


    Ένα ψηφιδωτό για το «Καμίνι»

    15 Απριλίου 2019

    Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» με τίτλο «Το καμίνι από εργοστάσιο παραγωγής ασβέστη στην υπηρεσία του πολιτισμού».

    Δείτε την επίσκεψη των μαθητών στην έκθεση με θέμα την ιστορική πορεία του ψηφιδωτού που έγινε στον πολιτιστικό χώρο "Καμίνι" του Δήμου Γαλατσίου και τη γέννηση βήμα προς βήμα ενός ψηφιδωτού με θέμα, ...το καμίνι!


    «Ένα μουσείο στο σχολείο μας - Διατροφικές συνήθειες στην τέχνη»
    Έργα των μαθητών

    7 Απριλίου 2019

    Το σχολικό έτος 2018-2019 συνεχίστηκε το πρόγραμμα «Ένα μουσείο στο σχολείο μας» εστιάζοντας στο θέμα «Διατροφικές συνήθειες στην τέχνη». Οι μαθητές αναπαρήγαγαν ζωγραφικά έργα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στα οποία αναπαριστάνονταν διατροφικές συνήθειες και αγαθά. Υπεύθυνες προγράμματος: Τσιάμη Σοφία (Καλλιτεχνικών), Χρηστινάκη Ευανθία (Γαλλικών). Στο βίντεο μπορείτε να δείτε μερικά από τα έργα μαθητών και μαθητριών μας που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα


    Τριήμερη εκδρομή πολιτιστικού προγράμματος
    «Ένα μουσείο στο σχολείο μας» στη Σαντορίνη

    5-7 Απριλίου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Το σχολικό έτος 2018-2019 συνεχίστηκε το πρόγραμμα «Ένα μουσείο στο σχολείο μας» εστιάζοντας στο θέμα «Διατροφικές συνήθειες στην τέχνη».

    Οι μαθητές αναπαρήγαγαν ζωγραφικά έργα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στα οποία αναπαριστάνονταν διατροφικές συνήθειες και αγαθά. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη Σαντορίνη, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, εκτός από τις ομορφιές του νησιού, να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο με τα εκθέματα και τις τοιχογραφίες από την αρχαία πόλη του Ακρωτηριού.

    Υπεύθυνες προγράμματος: κ.κ. Τσιάμη Σοφία (Καλλιτεχνικών), Χρηστινάκη Ευανθία (Γαλλικών)


    Τριήμερη εκδρομή Γ' Γυμνασίου
    Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Μετέωρα

    5-7 Απριλίου 2019

    Η τριήμερη εκδρομή της Γ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε από 5 έως και 7 Απριλίου. Οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα, την "έξυπνη" και ιδιαίτερα όμορφη πόλη των Τρικάλων, την Καλαμπάκα με το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών, το μοναδικό γεωλογικό μνημείο των Μετεώρων, τη Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα καθώς και ένα πλήθος θέσεων εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.


    Σχολική παρέλαση

    25 Μαρτίου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση τιμώντας τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για τη δημιουργία ενός ελεύθερου ελληνικού κράτους. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες, στους μαθητές και στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας για την άριστη εμφάνιση.


    Eορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

    22 Μαρτίου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Η ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της περιόδου 1821-1829 έγινε από τους μαθητές του τμήματος Γ2 του σχολείου μας και παρουσιάστηκε με προβολή διαφανειών στη σχολική κοινότητα. Περπατώντας στους δρόμους του Γαλατσίου εντοπίστηκαν ονόματα οδών που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση. Η οδός Σουλίου, Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Μπουμπουλίνας, Μαυρογένους..... Βέικου, έγιναν οι σταθμοί και ξετυλίχτηκε ένα μέρος της νεοελληνικής ιστορίας. Με την επιμέλεια της καθηγήτριας της Τεχνολογίας, Αναστασίας Δεουδέ, τη μουσική επένδυση της χορωδίας μας από την καθηγήτρια Έφη Παπαδιάδη και τη φιλολογική συνδρομή της Σοφίας Καμπύλη, τιμήθηκε για μια ακόμη σχολική χρονιά η εθνική μας επέτειος.


    Τα κάλαντα του Μάρτη

    1 Μαρτίου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, πιστοί στην παράδοση, τραγούδησαν και φέτος τα κάλαντα του Μάρτη στους μικρούς μαθητές του 1ου και του 6ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' Τάξης
    στην Εθνική Γλυπτοθήκη

    20 Φεβρουαρίου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Εθνική Γλυπτοθήκη. Περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης που περιλαμβάνει γλυπτά, έργα των μεγαλύτερων ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ού αιώνα. Ξεναγήθηκαν στην έκθεση έργων της Εθνικής Πινακοθήκης που φιλοξενούνται προσωρινά στο χώρο και είχαν την τύχη να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά έργα της νεώτερης ελληνικής ζωγραφικής.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α' & Γ' Τάξης
    στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

    20 Φεβρουαρίου 2019

    Την Τετάρτη 20-02-2019 οι μαθητές της Α’ και Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν πολυχώρο στολίδι για την πόλη μας. Τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Περπάτησαν κοντά στο μεγάλο κανάλι και την Αγορά και τέλος στο πάρκο αστικού τύπου αντιπροσωπευτικές ομάδες από τη Γ’ τάξη συμμετείχαν σε ένα οργανωμένο διαγωνισμό καλαθοσφαίρισης.


    Eυαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών Γ' Τάξης
    στη σεξουαλική αγωγή και αναπαραγωγική υγεία

    7 Φεβρουαρίου 2019

    Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης παρέμβαση - ευαισθητοποίηση με θέμα τη σεξουαλική αγωγή και αναπαραγωγική υγεία από Μαιευτήρα - Γυναικολόγο του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Αλεξάνδρα".


    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α' Τάξης
    στο Μουσείο Γ. Δροσίνη στην Κηφισιά

    31 Ιανουαρίου 2019

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά
    με τα χεράκια της,
    και γέμισ’ από άνθη η πλάτη
    η αγκαλιά και τα μαλλάκια της.
    Κι εγέμισ' από άνθη...

    Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η Α' Tάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βίλα Αμαρυλλίς στην Κηφισιά, όπου έζησε τα τελευταία δεκατρία χρόνια της ζωής του ο ποιητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Γεώργιος Δροσίνης.

    Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, στο πλούσιο αρχείο του ποιητή με τα χειρόγραφα κείμενά του, κειμήλια, φωτογραφίες και ιστορικά έγγραφα της εποχής του. Στην κεντρική αίθουσα του ορόφου, μεταφέρθηκαν νοερά στην εποχή που έζησαν ο ποιητής και οι βασικοί ήρωες των έργων του.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Τάξης
    στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο

    31 Ιανουαρίου 2019

    Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η Γ' Tάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον ιστορικό χώρο του Αστεροσκοπείου, έμαθαν την ιστορία και τους λόγους δημιουργίας του. Είχαν την ευκαιρία να δουν ένα λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και να ανακαλύψουν μερικές από τις πολύπλοκες λειτουργίες του. Γνώρισαν το μεσημβρινό τηλεσκόπιο που χρησιμοποιήτο για τον καθορισμό της επίσημης ώρας της Ελλάδος. Επισκεύθηκαν στο κτίριο Δωρίδη το διοπτρικό τηλεσκόπιο, είδαν τον τρόπο χειρισμού του και συζήτησαν διάφορες απορίες τους με τους επιστήμονες ξεναγούς.


    Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2018

    16 & 21 Δεκεμβρίου 2018

    Μέρος Α - "Χριστούγεννα του 1914 στα χαρακώματα"

    Αναφορά στα πρώτα Χριστούγεννα από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου στρατιώτες και από τις δύο πλευρές του Δυτικού Μετώπου έψαλαν κάλαντα κι αντάλλαξαν ευχές και δώρα. Επιμέλεια: Χ. Μπερούτσος - ΄Ηχος: Δ. Πετρόπουλος (πρώην μαθητές μας και νυν φοιτητές Αρχαιολογίας και Πληροφορικής αντίστοιχα).

    Μέρος Β - Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

    Η χορωδία του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας Έφης Παπαδιάδη τραγούδησε γνωστά και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Επιμέλεια Ε. Παπαδιάδη.

    Μέρος Γ - "Χριστούγεννα …με αγάπη"

    Ένα σατυρικό θεατρικό δρώμενο μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να αντέξει η αγάπη μέσα στο χρόνο. Επιμέλεια Ε. Νασιάκου.


    Οι μαθητές μας στον κόσμο του ψηφιδωτού

    20 Δεκεμβρίου 2018

    Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου αφού παρακολούθησαν την έκθεση ψηφιδωτών που παρουσίασε ο Δήμος Γαλατσίου, στον πολιτιστικό χώρο "ΚΑΜΙΝΙ", δημιούργησαν με τα δικά τους υλικά τα ψηφιδωτά τους.


    Συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
    Erasmus+ KA3 ACT - Ιδιότητα του Eνεργού Πολίτη

    17 & 18 Δεκεμβρίου 2018

    Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2018 οι καθηγήτριες του σχολείου μας Σωτηρέλη Π. ΠΕ80 και Γεωργιάδου Μ. ΠΕ02 συμμετείχαν στη διήμερη δια ζώσης επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 ACT - Ιδιότητα του Eνεργού Πολίτη: Δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών και πολιτικών ικανοτήτων των μαθητών/μαθητριών.

    Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε 4 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία.


    Επίσκεψη της Γ΄ Τάξης στον αρχαιολογικό χώρο
    της νότιας κλιτύος της Ακρόπολης

    20 Νοεμβρίου 2018

    «Εδώ το φως μετάλαβα
    κι εκεί σε πάει η καρδιά συνήθως…»

    (στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου)

    Γίναμε περιηγητές - Γίναμε θεατές του 5ου αιώνα π.Χ.

    Την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στην νότια κλιτύ του ιερού βράχου της Ακρόπολης της Αθήνας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλα τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου εστιάζοντας στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου και προσπάθησαν να μεταφερθούν νοερά στην Αθήνα του Περικλή.

    Ο μαθητής Γ. Κ. απαθανάτισε με την κάμερά του την επίσκεψη. Οι μαθήτριες Ι. Π. και Δ. Π. πήραν συνεντεύξεις από ξένους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Ο μαθητής Γ. Χ. και η μαθήτρια Λ.Ο. υποδύθηκαν τον Μενέλαο και την Γερόντισσα στην β΄ σκηνή του 1ου επεισοδίου της τραγωδίας «Ελένη». Ο Π. Κ. απάγγειλε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αρχαίο θέατρο».

    Οι μαθητές κατευθυνόμενοι προς το τουριστικό λεωφορείο περπάτησαν την οδό Διονυσίου Αρεοπαγείτου και πλούσιοι σε εμπειρίες και με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στο σχολείο. Ξενάγησαν οι καθηγήτριες Καμπύλη Σοφία και Πούλου Μαρία.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' Τάξης σε εταιρεία
    παραγωγής προϊόντων γραφής και αρχειοθέτησης

    20 Νοεμβρίου 2018

    Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου τα τμήματα Β1 & Β2 του σχολείου μας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο SKAG. Ξεναγήθηκαν στις γραμμές παραγωγής τετραδίων, μπλοκ, κλασσέρ και επικόλλησης ετικέτας. Και στο πλαίσιο του θεωρητικού τμήματος του εργαστηρίου της Τεχνολογίας ενημερώθηκαν για την οργάνωση και τη διοίκηση της παραγωγικής μονάδας. Υπεύθυνη καθηγήτρια, Αναστασία Δεουδέ.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' Τάξης στην έκθεση
    Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Μουσείου Ηρακλειδών

    20 Νοεμβρίου 2018

    Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου τα τμήματα Β3 & Β4 του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών. Ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του μουσείου στην Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, και ειδικότερα στον τρόπο λειτουργίας γνωστών αυτομάτων της αρχαιότητας, αλλά και στη λειτουργία του εκπληκτικού μηχανισμού των Αντικυθήρων. Τέλος προσέγγισαν εμπειρικά και με παιγνιώδη τρόπο το διασημότερο Θεώρημα στα Μαθηματικά, το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Υπεύθυνη καθηγήτρια, Ελένη Καζάκου.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α' Τάξης σε Αρχαία Αγορά,
    Στοά του Αττάλου και Ναό του Ηφαίστου

    20 Νοεμβρίου 2018

    Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου η Α' Tάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, τη Στοά του Αττάλου και το Ναό του Ηφαίστου. Τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο η καθηγήτρια κ. Μαρία Δράκου.


    Eπέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

    17 Νοεμβρίου 2018

    Το σχολείο μας τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Η εξέγερση ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση που ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει το δικτατορικό καθεστώς στη χώρα.


    Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου γνωρίζουν το ψηφιδωτό

    6 Νοεμβρίου 2018

    «Στία, στίον, Stein, stone» - Η ιστορία του ψηφιδωτού από τα αρχαία χρόνια ως τις μέρες μας στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Γαλατσίου, «Kαμίνι».

    Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, αντίγραφα αρχαίων ψηφιδωτών αλλά και σύγχρονων, τα οποία καλύπτουν όλες τις ιστορικές περιόδους από την αρχαιότητα έως το μοντέρνο ψηφιδωτό του σήμερα.

    Στην έκθεση, που είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και έχει ως στόχο τη γνωριμία και τη διάδοση της υπέροχης διαχρονικής αυτής τέχνης, ξενάγησε τους μαθητές μας η καθηγήτρια καλλιτεχνικών του σχολείου μας και δημιουργός μαζί με τον Γιάννη Μώρη των ψηφιδωτών, κα Σοφία Τσιάμη.


    Σχολική παρέλαση

    28 Οκτωβρίου 2018

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση τιμώντας τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές μας για την άριστη εμφάνιση.


    Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της "28ης Οκτωβρίου 1940"

    26 Οκτωβρίου 2018

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, στάθηκαν με σεβασμό και υπερηφάνεια απέναντι σ’ αυτή την πολύ σημαντική στιγμή της ιστορίας μας που αποτελεί ορόσημο στην πορεία του έθνους μας.

    78 χρόνια μετά το μεγάλο "ΟΧΙ", μέσα από τραγούδια, ποιήματα και θεατρικό δρώμενο, ανέσυραν μνήμες που ευχόμαστε το δίδαγμά τους να αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ε. Παπαδιάδη - Ε. Νασιάκου


    Άσκηση ετοιμότητας σεισμού

    12 Οκτωβρίου 2018

    Στις 12-10-2018 πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας σεισμού σύμφωνα με το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και καθηγητές ανταποκρίθηκαν ακολουθώντας το σχέδιο εκκένωσης του σχολικού κτιρίου.


    5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

    08 Οκτωβρίου 2018

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Τη Δευτέρα 8-10-2018 και με σύνθημα "Ας κινηθούμε..." επισκεφτήκαμε ως σχολική μονάδα το Αθλητικό Κέντρο Daniel Batista. Στόχος μας ήταν μέσα από ένα συνδυασμό ψυχαγωγίας και άθλησης να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής, συμμετέχοντας σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.


    Συμμετοχή στο έργο «eSafety Label+: become the next eSafety Champion»

    1-3 Οκτωβρίου 2018

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Η συμμετοχή του σχολείου μας στο έργο eSafety Label του οργανισμού European Schoolnet (Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου) και η χρυσή διαπίστευση ψηφιακής ασφάλειας που απέκτησε το Φεβρουάριο του 2018 ως καρπό τετραετούς προσπάθειας, ήταν η αρχή ενός νέου δρόμου για το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.

    Ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου μας Αθανάσιος Κατσαρός, ως μέλος της πενταμελούς ομάδας πρεσβευτών ψηφιακής ασφάλειας, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην εκπαιδευτική συνάντηση εργασίας που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα πλαίσια του έργου «eSafety Label+: become the next eSafety Champion» στην έδρα του European Schoolnet στις Βρυξέλλες. Ο κύριος στόχος του έργου «eSafety Label+» είναι να κινητοποιήσει και να προωθήσει μέσω των πρεσβευτών ψηφιακής ασφάλειας την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ μιας ευρείας κοινότητας ευρωπαίων καθηγητών και άλλων σχολικών φορέων ώστε να εξοπλίσουν καλύτερα τα σχολεία για ένα ασφαλές και υπεύθυνο ψηφιακό μέλλον. Την ελληνική αποστολή συνόδευσαν και στήριξαν με την παρουσία τους ο εθνικός συντονιστής του eSafety Label κ. Άρης Λούβρης και ο συντονιστής του eSafety Label+ κ. Θωμάς Ζαρούχας. Η εκπαιδευτική συνάντηση έκλεισε με την απονομή στους πρεσβευτές ψηφιακής ασφάλειας του τίτλου του eSafety Champion (πρωταθλητή ψηφιακής ασφάλειας).


    Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

    11 Σεπτεμβρίου 2018

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία. Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας καλωσορίζει τους νέους μας μαθητές και μαθήτριες της Α' Γυμνασίου και εύχεται σε όλους και όλες υγεία, καλή πρόοδο και πολλές όμορφες στιγμές εντός και εκτός σχολείου.


    2023-2024 | 2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 | 2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 | 2008-2009 | 2007-2008 | 2006-2007 | 2005-2006 | 2004-2005 | 2003-2004 | 2002-2003 | 2001-2002 | 2000-2001 | 1999-2000 | 1998-1999 | 1997-1998 | 1996-1997 | 1995-1996 | 1994-1995 | 1993-1994 | 1992-1993 | 1991-1992 | 1990-1991 |