Δραστηριότητες

Σχολικό Έτος 2017-2018
 

Θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον
από τη θεατρική ομάδα «Θεατροβάμονες» του σχολείου μας

8 Ιουνίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Στις 8 Ιουνίου και ώρα 20:00 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας «Θεατροβάμονες» παρουσίασε με ενθουσιασμό και επιτυχία στην αίθουσα τελετών την κωμωδία του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι».

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη και καλό καλοκαίρι σε όλους.


Η ομάδα «Οίνου Ένωση»
στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

7 Ιουνίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Πέμπτη, 7-6-2018, τα παιδιά του προγράμματος «Οίνου Ένωση» μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες πραγματοποίησαν μια βόλτα, αυτή τη φορά στην νυκτερινή Αθήνα. Περπάτησαν στο Θησείο, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είδαν από κοντά τον λόφο των Νυμφών, το Ηρώδειο, τη φωτισμένη Ακρόπολη και το Μουσείο της και ξεναγήθηκαν στα στενά της Πλάκας αφού στάθηκαν για λίγο μπροστά στο βωμό του Διονύσου, μια κι αυτός ήταν και το κεντρικό πρόσωπο του θεατρικού. Κατέληξαν για σουβλάκι και παγωτό στο Μοναστηράκι και ως "Ευρωβουλευτές" αποχαιρέτησαν την Αθήνα που τους χάρισε μοναδική φιλοξενία.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!! Εις το επανιδείν!!!


«Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος»

31 Μαΐου 2018

Το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος» με την παραγωγή σύντομου αντικαπνιστικού μηνύματος. Για την παραγωγή του βίντεο εργάσθηκε ομάδα μαθητών της Α’ και Γ’ Γυμνασίου. Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα του καπνίσματος και η αντίστασή τους στη φανερή αλλά και στην κρυφή διαφήμιση.


«Μην καις τη ζωή σου» έργο της μαθήτριας της Α' Γυμνασίου Ελένης-Αναστασίας Μ.


Τελευταία παράσταση του πολιτιστικού
προγράμματος «Οίνου Ένωση»

30 Μαΐου 2018

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος. Τελευταία παράσταση για φέτος στο σχολείο μας παρουσία παιδιών και καθηγητών. Το ταξίδι του κρασιού τελειώνει για μας εδώ. Ήταν σίγουρα συναρπαστικό και ανεπανάληπτο. Η "Οίνου Ένωση" έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Ελπίζουμε η προσπάθειά μας να άρεσε σε όλους. Και σαν πραγματικοί ηθοποιοί κάναμε και την απαραίτητη φωτογράφιση. Συγχαρητήρια παιδιά, ήσασταν υπέροχα. Καλό καλοκαίρι σε όλους.


Βράβευση μαθητών μας από την Ελληνική Επιτροπή για τη
Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για τη συμμετοχή τους στη δράση
«Μια εικόνα, τρία ερωτήματα»

29 Μαΐου 2018

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στη δράση «Μια εικόνα, τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ;». Οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών κας Σοφίας Τσιάμη ζωγράφισαν για τον πόλεμο, την απληστία και την προσφυγιά.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ ο δημοσιογράφος Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Οι εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ βράβευσαν τους μαθητές μας και τους επαίνεσαν για την ευαισθησία που έδειξαν στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, τον πόλεμο, την προσφυγιά και τη φτώχεια.

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Η τελετή βράβευσης πλαισιώθηκε με τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου που τραγούδησε η χορωδία μας υπό τη διεύθυνση στης καθηγήτριας μουσικής κας Έφης Παπαδιάδη και με προβολή βίντεο με αντιπροσωπευτικά έργα μαθητών μας.

Περισσότερα για την εκδήλωση διαβάστε εδώ.


Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής
των μαθητών μας

24 Μαΐου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Πέμπτη 24 Μαΐου και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών μας.

Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Το σχολείο μου ένα μουσείο» και είναι αντίγραφα έργων μεγάλων και αναγνωρισμένων ζωγράφων όπως του Ελ Γκρέκο, Βαν Γκογκ, Ιακωβίδη και άλλων.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος και προλόγισε την τελετή.

Το χρονικό της έκθεσης...


Μουσικοποιητική βραδιά

24 Μαΐου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Οι ανερχόμενοι μουσικοί και οι νεαροί «λογοτέχνες» μαθητές μας παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους στη σχολική κοινότητα το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαΐου.

Αποδόθηκαν από τους ίδιους τους δημιουργούς - μαθητές ποιήματα, διηγήματα, μουσικά θέματα σε κιθάρα, μπουζούκι και αρμόνιο.

Τη ζεστή βραδιά πλαισίωσε η χορωδία μας, με το ειδικό φετινό της αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο.


Βράβευση Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

14 Μαΐου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Τη Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 στον πολιτιστικό χώρο «ΚΑΜΙΝΙ» του Δήμου Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού τον οποίο είχε οργανώσει η «ΔΡΑΣΗ» Γαλατσίου μαζί με την Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν με ποίημα, διήγημα ή παραμύθι μαθήτριες και μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια Γαλατσίου, Κυψέλης, Πατησίων και Νέας Χαλκηδόνας. Το σχολείο μας συμμετείχε με έντεκα μαθήτριες και μαθητές. Ο μαθητής Β.Φ. της Α΄ Γυμνασίου έλαβε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία Παραμύθι Γυμνασίου και η μαθήτρια Π.Κ.Γ. της Β΄ Γυμνασίου το Β΄ Βραβείο στην κατηγορία Ποίηση Γυμνασίου. Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές έλαβαν έπαινο συμμετοχής. Τα βραβεία απένειμε ο προσκεκλημένος στην εκδήλωση λογοτέχνης, Μάνος Κοντολέων. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του σχολείου μας.


Συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ
«Νεολαία εν.....δράσει»

13 Μαΐου 2018

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο Φεστιβάλ «Νεολαία εν.....δράσει» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής», στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας.


«Οίνου Ένωση»

Συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ «Νεολαία εν.....δράσει»

Παρουσίαση της διαδρομής του κρασιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με θεατρικά δρώμενα και χορούς. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Έλενα Νασιάκου, Γιώτα Σωτηρέλη, Μαίρη Γεωργιάδου.

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Μια επιτυχημένη παράσταση δόθηκε από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Οίνου Ένωση" αυτή τη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Νεολαία εν ....δράσει". Έχοντας σαν στόχο να αναδείξουν την Ελλάδα μέσα από το κρασί και τον πολιτισμό της, παρουσίασαν μια μυθολογική προσέγγιση της ζωής του θεού Διόνυσου από την γέννησή του ως την αρπαγή του από τους Τυρρηνούς πειρατές. Η παράσταση διανθίστηκε και με παραδοσιακούς χορούς.


Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο

Συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ «Νεολαία εν.....δράσει»

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Έφη Παπαδιάδη (2o Γυμνάσιο Γαλατσίου),
Τζίνα Παπαδιάδη και Αγγελική Ηλιοπούλου (1ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας)

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Οι χορωδίες του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου και του 1ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή Νίκου Γκάτσου τραγουδώντας τραγούδια των σημαντικότερων ελλήνων μουσικών σε στίχους του μεγάλου ποιητή και στιχουργού. Συμμετείχαν και οι μουσικοί: κ.κ. Ανδρέας Γιαννάτος και Κωνσταντίνος Φουρλάνος.


Μονοήμερη εκδρομή Α’ και Β’ τάξης σε
Δίστομο, Όσιο Λουκά, Αντίκυρα και Λιβαδειά

07 Μαΐου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Η μονοήμερη εκδρομή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε φέτος στις 7 Μαΐου σε τέσσερεις εξαιρετικούς προορισμούς: Δίστομο, Όσιο Λουκά, Αντίκυρα και Λιβαδειά.

Η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερη στο Δίστομο, στο χωριό του μαρτυρίου και στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στους νεκρούς της σφαγής του Διστόμου από το γερμανικό κατοχικό στρατό.

Το δέος και η κατάνυξη στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά ήταν εμφανής. Εντυπωσιακά τα ψηφιδωτά του ναού που είναι παγκοσμίως γνωστά.

Στην Αντίκυρα και στη Λιβαδειά τέλος τα παιδιά έφαγαν, έκαναν βόλτα και χάρηκαν τη θάλασσα στην Αντίκυρα και τις φυσικές πηγές στην Κρύα της Λιβαδειάς.


«Παγκόσμια Ημέρα Κ*****ύ Πρόσβασης 2018»

03 Μαΐου 2018

Το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Κωδικού Πρόσβασης 2018» με την παραγωγή βίντεο με συμβουλές και προτάσεις για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της ασφαλούς πρόσβασης σε συσκευές με ελεγχόμενη πρόσβαση όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα αλλά και σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως τραπεζικές συναλλαγές, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κοινωνικά δίκτυα.


Τριήμερη εκδρομή της Γ' Γυμνασίου στη Ζάκυνθο

27-29 Απριλίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Τάξης του σχολείου τους πραγματοποιήθηκε φέτος από 27 έως και 29 Απριλίου 2018 στη Ζάκυνθο.

Τα παιδιά χάρηκαν τρεις μέρες καινούριας γνώσης αφού είδαν από κοντά την αναπαραγωγή της καρέτα- καρέτα, είδαν πώς φτιάχνονται τα παραδοσιακά μαντολάτα και επισκέφτηκαν τον ναό του Αγ. Διονυσίου, πολιούχου της Ζακύνθου. Επίσκεψη στη Ζάκυνθο βέβαια χωρίς Δ. Σολωμό και Α. Κάλβο δεν γίνεται, γι’ αυτό και την τελευταία μέρα την αφιερώσαμε στους δυο πολύ σημαντικούς ποιητές και το μουσείο τους. Τα παιδιά πέρασαν όμορφα και σίγουρα η εκδρομή αυτή θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους για ολόκληρη τη ζωή τους.


Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης
«12 ένορκοι»

22 Απριλίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 μαθητές της Α’ Γυμνασίου, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, παρακολούθησαν στο θέατρο Αλκμήνη τη θεατρική παράσταση «12 ένορκοι» του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Το έργο που πραγματεύεται τα θέματα της ευθύνης, της συνείδησης, του δικαστικού λάθους και της θανατικής ποινής άφησε συγκλονισμένους τους θεατές του και μαζί τους κι εμάς. Στο τέλος οι ηθοποιοί συνομίλησαν για λίγο με τα παιδιά και υπέγραψαν αυτόγραφα. Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Τάσος Παπαδόπουλος, μας αποκάλυψε ότι ήταν μαθητής του σχολείου μας.


«Εκπαιδευτική εκδρομή»
στη Μύκονο και τη Δήλο

20 Απριλίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 είκοσι δύο μαθητές του σχολείου μας που παρακολουθούν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ένα μουσείο στο σχολείο» αναχώρησαν για εκπαιδευτική εκδρομή στη Μύκονο και τη Δήλο. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Μυκόνου, βυζαντινές εκκλησίες και γκαλερί, όπου τους έγινε ξενάγηση από τις συνοδούς καθηγήτριες κ. Σοφία Τσιάμη και κ. Ειρήνη Γαβαλά. Το Σάββατο οι μαθητές με τις καθηγήτριές τους γνώρισαν τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Δήλου, του ιερού νησιού των αρχαίων Ελλήνων, γενέτειρας του Απόλλωνα και της Άρτεμης. Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 έγινε περιήγηση σε παραδοσιακά χωριά και γραφικές παραλίες της Μυκόνου και το απόγευμα όλοι επέστρεψαν στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ταξίδια με τα παιδιά μας!!! Όταν φεύγει το άγχος, οι αναμνήσεις είναι απλά υπέροχες!!!!!


Επίσκεψη σε Ελβετία - Γαλλία - Γερμανία

11-15 Απριλίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Ομάδα γονέων, μαθητών και καθηγητών του σχολείου, με πρωτοβουλία των γονέων, είχε την ευκαιρία κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα να επισκεφτεί τρεις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Εκεί γνώρισαν τις ελβετικές πόλεις Ζυρίχη και Βασιλεία, τις γερμανικές Φράιμπουργκ, Χαϊδελβέργη και Μπάντεν - Μπάντεν καθώς το γαλλικό Στρασβούργο και τα γαλλικά χωριά της Αλσατίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Στρασβούργο αποδεχόμενοι πρόσκληση της προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλσατίας κ. Πέτροβιτς παρακολούθησαν το κονσέρτο που παρουσίασε η ορχήστρα «Νόστος» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στην εκκλησία Saint-Pierre-le Jeune με τραγούδια Καραΐνδρου και Χατζηδάκι. Το κονσέρτο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Έλληνα πρέσβη στο Συμβούλιο της Ευρώπης Σ. Περράκη.

Επίσης τα παιδιά του σχολείου μας που έλαβαν μέρος στην εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αποσπάσματα από το πολιτιστικό πρόγραμμα “Οίνου Ένωση” στο «Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας» (Εcola Grecque de Strasbourg) στο Στρασβούργο.


Κατασκευή μπουκαλιών με την τεχνική «ντεκουπάζ»

28 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Τα παιδιά του προγράμματος «Οίνου Ένωση» φιλοτέχνησαν μπουκάλια του κρασιού με την τεχνική ντεκουπάζ. Ως ετικέτες έβαλαν φωτογραφίες που τράβηξαν μόνοι τους στη διάρκεια του περιπάτου που έκαναν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στο τέλος του προγράμματος θα αποτελέσουν το αναμνηστικό τους δώρο.


«Τρίπλες και Τριπλέτες. Αγώνας ή παράσταση;»

27 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Τρίτη 27 Μαρτίου οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Γκράβας "Αντώνης Τρίτσης", την παράσταση της χορογράφου Μέντης Μέγα «Τρίπλες και Τριπλέτες. Αγώνας ή παράσταση;» Με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό η παράσταση προσπάθησε να μυήσει τους θεατές, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς την «αντιμέτωπη» με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού. Μέσα από την κίνηση, το χιούμορ και το παιχνίδι ο αθλητισμός συναντά την τέχνη, και το κοινό γίνεται μέρος μιας παράστασης που «σκοράρει» σε θέματα που αφορούν την ομορφιά και τα σωματικά πρότυπα, τα έμφυλα στερεότυπα, την ελευθερία και τους κανόνες, το θέαμα, τον οπαδισμό, τη διασημότητα και τη δημοσιότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και πολλά ακόμα που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους;


Ομιλία διαιτολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη

26 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την ομιλία του προσκαλεσμένου στο σχολείο μας, διαιτολόγου Δημ. Γρηγοράκη. Αναφέρθηκε στην σωστή και ισορροπημένη διατροφή η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία αλλά και για την σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Οι συνεργάτιδές του μοίρασαν στους μαθητές έναν ολοκληρωμένο οδηγό παιδικής διατροφής με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στην προσπάθεια της διατροφικής ευαισθητοποίησης των παιδιών, που σήμερα περισσότερο από ποτέ την έχουν τόσο ανάγκη. Ακολούθησε συζήτηση και λύθηκαν πολλές απορίες των μαθητών.


«Εθνική εορτή 25ης Μαρτίου»

23 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εορτή για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το χρονικό της επανάστασης, τα ιδανικά που την ενέπνευσαν, ο αγώνας των Ελλήνων, το φιλελληνικό κίνημα που αυτός δημιούργησε στην υπόλοιπη Ευρώπη και ο αποφασιστικός ρόλος των ευρωπαίων συμμάχων στην έκβαση της επανάστασης, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που με ιδιαίτερη φροντίδα είχε προετοιμάσει και επιμεληθεί η καθηγήτρια κ. Ειρήνη Γαβαλά.

Η χορωδία μας με τη μουσικό μας κα. Έφη Παπαδιάδη πλαισίωσε μουσικά την εορτή.


Μουσικό - Θεατρικό δρώμενο
«Αντιπαραμύθι»

8 & 16 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαρτίου, μαθήτριες του σχολείου μας και η χορωδία παρουσίασαν το μουσικό και θεατρικό δρώμενο «Αντιπαραμύθι», στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γ. Μαρκόπουλος.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου το πρωί, η Έκτη Τάξη των τριών Δημοτικών σχολείων της γειτονιάς μας, 1ου, 11ου και 12ου ανταποκρινόμενη σε πρόσκλησή μας, παρακολούθησε το αυτό δρώμενο. Ενθουσιασμένοι οι νεαροί μαθητές με τους δασκάλους τους ξεναγήθηκαν στη συνέχεια στους χώρους του σχολείου.


Συμμετοχή στο διαγωνισμό του «Never Such Innocence»

15 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από το τέλος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου που διοργάνωσε το Βρετανικό Ίδρυμα Never Such Innocence έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, τέχνης και τραγουδιού με έργα ζωγραφικής τα οποία διακρίθηκαν με τιμητικούς επαίνους.


«Ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού»

13 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Τρίτη 13 Μαρτίου η κ. Κωστοπούλου Γεωργία, υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου, ενημέρωσε τους μαθητές της Γ’ τάξης για τους εκπαιδευτικούς δρόμους που ανοίγονται μετά την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο.


Πολιτιστικό πρόγραμμα "Οίνου Ένωση"
Συνεργασία με το Ελληνικό Γραφείο
του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα

01 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Ολοκληρώνοντας τη θεματική ενότητα του προγράμματός μας που αφορούσε, μέσα από ένα γεωγραφικό οδοιπορικό, στη γνωριμία των μαθητών με το «ταξίδι του οίνου» στον Ευρωπαϊκό χώρο μας δόθηκε η δυνατότητα (μιας και παίξαμε τον ρόλο των ευρωβουλευτών):

1. να παρουσιάσουμε την χώρα που εκπροσωπήσαμε πάνω σ’ ένα κολάζ εστιάζοντας εκτός από την γεωγραφική, πολιτιστική, αλλά και στην οινοπαραγωγική της δυναμική.

2. προκειμένου να γνωρίσουμε την δυνατότητα που δίνει η Ε.Ε. στην ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων και στην απλούστευση των οικονομικών συναλλαγών με την χρήση του ενιαίου νομίσματος προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τον κ. Α. Καπετανίδη (Εκπρόσωπο του Γραφείου Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα), να μας μιλήσει για την ιστορία, τους στόχους και τις αξίες της Ε.Ε.


«Τα κάλαντα του Μάρτη»
στο 1ο & 6ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου

01 Μαρτίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Οι μαθητές του τμήματος Α1 με τη μουσικό του σχολείου μας Έφη Παπαδιάδη τραγούδησαν τα κάλαντα του Μάρτη στα παιδιά του 1ου και του 6ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου.


Επίσκεψη στην Παλαιά Βουλή
και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

25 Φεβρουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Οίνου Ένωση» η ομάδα των παιδιών μαζί με τις καθηγήτριες τους συνέχισαν το ταξίδι στο χώρο του «Οίνου» αυτή τη φορά με μια περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας. Στην Παλιά Βουλή έγιναν για λίγο ευρωβουλευτές και πήραν μέρος σε μια συζήτηση στ΄ Αγγλικά για την κλιματική αλλαγή και πώς αυτή επηρεάζει την παραγωγή του κρασιού. Συνεχίσαμε με πούλμαν τη συναρπαστική βόλτα μας σε όλο το κέντρο. Τα παιδιά γεμάτα χαρά έζησαν την κάθε στιγμή με το ανοικτό όχημα hop on - hop off. Το αποκορύφωμα της βόλτας ήταν βέβαια γευσιγνωστικό. Ψητοπωλείο στο μοναστηράκι μας αποζημίωσε με τα ωραία κεμπάπ και σουβλάκια του. Η συνοδεία του φαγητού με μουσική ήταν μια ευχάριστη εμπειρία όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα μας. Κλείσαμε με μια περιήγηση στο Μοναστηράκι! Η βόλτα μας ήταν ανεπανάληπτη «και οι προσλαμβάνουσες των παιδιών ανοικτές σε κάθε εκδήλωση!»


Συμμετοχή του σχολείου μας
στο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος
«Καν'το να ακουστεί 2018» του European School Radio

22 Φεβρουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος "Καν'το να ακουστεί 2018" του European School Radio, με το μήνυμα "Ο κόσμος είναι στα χέρια μας".

Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτισμική ταυτότητα, η συνέχειά της στο χρόνο αλλά και η δυναμική του μέλλοντος μέσα από το βλέμμα των μαθητών της Α’ Γυμνασίου.

Συλλογική εργασία 12 μαθητών. Η ιδέα, η σύνθεση και εκφώνηση του μηνύματος καθώς και η επιλογή και εκτέλεση των μουσικών κομματιών του υπόβαθρου έγινε από τους μαθητές κατά τη διάρκεια τακτικών συναντήσεων. Οι καθηγητές Οικιακής Οικονομίας, Μουσικής και Πληροφορικής βοήθησαν στο συντονισμό και σε τεχνικά θέματα της παραγωγής του μηνύματος.

Για να ακούσετε τα μηνύματα όλων των σχολείων που μετέχουν στο διαγωνισμό πατήστε εδώ. Η συμμετοχή του σχολείου μας βρίσκεται στο νούμερο 50.


Θεατρική παράσταση
«Το Αντιπαραμύθι»

16 Φεβρουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου εννιά μαθήτριες του σχολείου μας συγκρουόμενες με τα παραμυθοστερεότυπα ενός ολόκληρου αιώνα, αναδύθηκαν αλώβητες και παρουσίασαν στη σχολική μας Κοινότητα "το Αντιπαραμύθι".

Συνόδευσε η χορωδία μας και οι εκκολαπτόμενοι μουσικοί μας.

Επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Μουσικής και Τεχνολογίας του σχολείου μας.


Εκπαιδευτική επίσκεψη
στο Μουσείο
Κώστα Λαζαρίδη
«Οινότρια Γη»

15 Φεβρουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Στις 15-02-2018 οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος «Οίνου Ένωση» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κώστα Λαζαρίδη «Οινότρια Γη» στο Καπανδρίτι. Είναι ένας χώρος, που τιμά την άμπελο και τα προϊόντα της και την άρρηκτη σχέση τους με τον άνθρωπο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τα πολυάριθμα εκθέματα και αντικείμενα από τον 17° αιώνα, που πλαισιώνονται από υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα βοήθησαν τους μαθητές να δημιουργήσουν μια σφαιρική άποψη τόσο για την ιστορία όσο και για την διαδικασία παραγωγής του κρασιού, των αποσταγμάτων και του ξυδιού. Ήταν μια βιωματική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη……


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο

25 Ιανουαρίου 2018

Η Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας στις 25-01-2018 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης. Αρχικά παρακολούθησε μία παρουσίαση αστρονομικών γνώσεων και συμμετείχε σε συζήτηση σχετική με το θέμα αυτό. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο ηλιακό τηλεσκόπειο και στο ιστορικό τηλεσκόπειο Newall.


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Eργοστάσιο Τσακίρης»

25 Ιανουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 η B’ Tάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το εργοστάσιο ΤΣΑΚΙΡΗΣ στην Αταλάντη του νομού Φθιώτιδας. Οι μαθητές χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, είδαν από κοντά τη γραμμή παραγωγής από το στάδιο παραλαβής των ακαθάριστων κονδύλων της πατάτας έως και τη συσκευασία της τηγανισμένης πατάτας (chips) στα σακουλάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Οι υπεύθυνοι παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου ξενάγησαν άψογα τους μαθητές, και στο τέλος αφού τους κέρασαν πατατάκια, συζήτησαν μαζί τους και θέματα για τη διοίκηση του εργοστασίου.

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των βιωματικών εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων του εργαστηριακού μαθήματος της Τεχνολογίας.


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Μουσείο Γαστρονομίας»

25 Ιανουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Η Α΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου στις 25-01-2018 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Γαστρονομίας στου Ψυρρή. Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Βαρβάκειο αγορά μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τα τρόφιμα, αγόρασαν λαχανικά γνώρισαν την πρώτη ταβέρνα της Αθήνας «το Δίπορτο», παραδοσιακά μαγαζιά με αλλαντικά και ξεναγήθηκαν στον ναό του Αγ. Δημητρίου και στην συνέχεια έφθασαν στο Μουσείο Γαστρονομίας. Χρησιμοποιώντας την συνεργασία, την φαντασία και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες έφτιαξαν το δικό τους έργο με τα πολύχρωμα λαχανικά και μετά το απόλαυσαν…


Πολιτιστικό πρόγραμμα "Οίνου Ένωση"
Σεμινάριο με θέμα:
«Μύθοι & Αλήθειες για το Κρασί»

24 Ιανουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Πλήθος επιστημονικών ερευνών μας πληροφορούν για τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό από τη μικρή κατανάλωση κρασιού.

1. Μελέτη των ερευνητών του West Virginia University, διαπίστωσε ότι το κρασί εξουδετερώνει κάποιους τύπους βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, διάρροια και άλλες ενοχλήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή.

2. Μελέτη της ιατρικής σχολή του Harvard κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού μειώνει κατά 20 έως 40% την πιθανότητα προσβολής από στεφανιαία νόσο.

3. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι το κρασί περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από τη βιταμίνη Ε.

4. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal υποστηρίζει ότι σε όσους καταναλώνουν τακτικά κρασί σημειώνονται λιγότερα περιστατικά οστεοπόρωσης.

5. Ιταλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι όσοι αγαπούν το κρασί έχουν κατά 20% μειωμένες πιθανότητες να αναπτύξουν χολολιθίαση.

6. Τέλος, σε έρευνες της τελευταίας δεκαετίας υποστηρίζεται ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κρασί προστατεύουν από ορισμένες μορφές καρκίνου.

πηγή: http://www.onmed.gr

Προκειμένου να μάθουμε πώς γίνεται μια έρευνα, πού δημοσιεύεται για να είναι αξιόπιστη, για τι ποσό κατανάλωσης κρασιού μιλάμε, αλλά και πώς μπορούμε να φτάσουμε στον εθισμό και τον αλκοολισμό με τις βλαβερές συνέπειες για τον άνθρωπο, υλοποιήσαμε στο σχολείο μας την Τετάρτη 24-1-2018 σεμινάριο με ομιλητή τον καρδιοχειρουργό και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ κ. Παναγιώτη Χουντή MD,phD τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική παρουσίασή του.


«Έκθεση έργων Ζωγραφικής»

22 Ιανουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το τέλος μιας μοναδικής έκθεσης ζωγραφικής! Το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου έλαβε μέρος με 11 έργα, στην έκθεση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου "KAMINI". Η έκθεση διήρκεσε από 22.12.2017 έως 04.01.2018 και παρουσιάστηκαν εξαιρετικά έργα τέχνης από μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) της πόλης του Γαλατσίου.

Το σχολείο μας έλαβε συνολικά 5 Βραβεία.

  • Βράβευση του Σχολείου μας για το συνολικό του έργο.
  • Α3: 3ο Βραβείο.
  • Γ2, Γ3 και Β1: Ειδικoύς Επαίνους.
  • Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους διοργανωτές της έκθεσης.


    Παρακολούθηση μουσικού θεατρικού έργου
    του Μότσαρτ «Βαστιανός και Βαστιανή»

    30 Δεκεμβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2018 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας με τη συνοδεία των καθηγητριών της Μαρίας Πούλου και Σοφίας Καμπύλη παρακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας το έργο «Βαστιανός και Βαστιανή» όπερα του Μότσαρτ για παιδιά. Τα παιδιά γνώρισαν ένα κλασικό μουσικό θεατρικό έργο και εκτός από την υπόθεση και την μουσική απόλαυσαν τη χορογραφία, τα σκηνικά και τα κοστούμια. Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή, μίλησαν με του συντελεστές του έργου ηθοποιούς και σκηνοθέτη και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.


    «Άναμμα ξυλόφουρνου»
    στο 21ο Γυμνάσιο της Αθήνας

    21 Δεκεμβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε το 21ο Γυμνάσιο της Αθήνας στην Γκράβα ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που έγινε στο σχολείο μας με αφορμή το άναμμα του ξυλόφουρνου και το ψήσιμο ψωμιού από καθηγητές και μαθητές του 21ου Γυμνασίου. Τη θεατρική ομάδα συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου μας, κος Δημήτρης Ξύγγης και οι καθηγήτριες Μαρία Πούλου και Σοφία Καμπύλη. Οι μαθητές των δύο σχολείων γνωρίστηκαν μεταξύ τους, δοκίμασαν υπέροχες γεύσεις από τον ξυλόφουρνο που για πολλούς ήταν άγνωστος και αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτινές ημέρες που θ΄ ακολουθούσαν.


    Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις της χορωδίας μας

    18 & 20 Δεκεμβρίου 2017

    Στις 18 & 20 Δεκεμβρίου 2017 η χορωδία του σχολείου μας επισκέφτηκε σχολεία της περιοχής μας και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα.

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    ... στο 1ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    ... στο 6ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    ... στο 1ο Δημοτικό Γαλατσίου


    «Χριστουγεννιάτικη γιορτή» από το
    πολιτιστικό πρόγραμμα "Οίνου Ένωση"
    και τη χορωδία του σχολείου μας

    17 Δεκεμβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Τα παιδιά του πολιτιστικού προγραμμάμματος "Οίνου Ένωση" και η χορωδία του σχολείου, μας πρόσφεραν μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

    Μας ταξιδεύσαν ως την Λαπωνία για να γνωρίσουμε τον Άι Βασίλη. Μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μας γνωστοποίησαν τους θεματικούς άξονες στους οποίους θα εστιάσει φέτος το πολιτιστικό μας πρόγραμμα.

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    ...από το στολισμό της αίθουσας.


    Εκδήλωση με καλεσμένη τη συγγραφέα
    Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου

    15 Δεκεμβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 το σχολείο μας υποδέχτηκε τη συγγραφέα κ. Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές της Α' και της Β' τάξης να συζητήσουν μαζί της τόσο γενικότερα θέματα, όπως το έργο του συγγραφέα, η προετοιμασία που απαιτεί η συγγραφή ενός βιβλίου, η εικονογράφηση και η έκδοσή του, αλλά και ειδικότερα σχετικά με τα βιβλία της "Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών" και "Το καλοκαίρι των Αβάρων" που μελέτησαν αντίστοιχα οι μαθητές κάθε τάξης.

    Ακαταπόνητη η κ. Ζορμπά παρέμεινε και μετά το τέλος κάθε συνάντησης, προκειμένου να υπογράψει τα βιβλία της και να συζητήσει με μεμονωμένους μαθητές. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ!


    Πολιτιστικό πρόγραμμα "Οίνου Ένωση"
    «Γνωριμία με τα παράγωγα του σταφυλιού»

    14 Δεκεμβρίου 2017

    Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων του προγράμματος «Οίνου Ένωση» ξεκινάμε την γνωριμία μας με ένα από τα παράγωγα του σταφυλιού, το πετιμέζι με την παρασκευή μιας πετιμεζόπιτας.

    Πετιμέζι ονομάζεται το παχύρρευστο προϊόν που προκύπτει μετά από παρατεταμένη βράση του μούστου των σταφυλιών που δεν έχει υποστεί ζύμωση. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους όπως για την παρασκευή της πετιμεζόπιτας, την παρασκευή μουστοκούλουρων, τη φυσική ενίσχυση με ζάκχαρα του μούστου κ.α. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το πετιμέζι στη μαγειρική σε διάφορες εκδοχές με ονομασίες sapa, defrutum και carenum. Η τουρκική του ονομασία είναι pekmez.


    Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης
    «Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα»

    10 Δεκεμβρίου 2017

    Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας με τις καθηγήτριές τους Σοφία Καμπύλη και Μαρία Πούλου παρακολούθησε στο θέατρο OLVIO τη θεατρική μεταφορά του παραμυθιού της Μαριβίτας Γραμματικάκη «Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα». Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι σιγοτραγουδώντας το μήνυμα του έργου «κυνήγα τα όνειρά σου, αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος».


    Επέτειος Πολυτεχνείου '73

    20 Νοεμβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Το τμήμα Γ3 του σχολείου μας σε συνεργασία με τη χορωδία τίμησαν τους νέους που πίστεψαν πως με τους αγώνες και τις θυσίες τους θα αλλάξουν τη ροή της Ιστορίας. Δρώμενο και τραγούδια εποχής πλαισιωμένα από μια εξαιρετική συζήτηση με τον κ. Νέστορα Χατζούδη. Προσκεκλημένος από το σχολείο μας, ο ξεχωριστός Γαλατσιώτης, αγωνιστής, έμπρακτα και συνειδητά δημοκρατικός πολίτης, μετέδωσε στα παιδιά το ιστορικό πλαίσιο της σκοτεινής επταετίας και της λαϊκής αντίθεσης στο δικτατορικό καθεστώς. Του αφιερώματος επιμελήθηκαν οι κκ Έφη Παπαδιάδη και Αναστασία Δεουδέ.


    Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην οδική ασφάλεια
    από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

    8 Νοεμβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Η οδική ασφάλεια, ως ένα θέμα που αφορά όλους: οδηγούς, ποδηλάτες, πεζούς, ήταν το αντικείμενο του προγράμματος που παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Με παρουσίαση, εικόνες, γραφήματα, στατιστικά, ιδιαίτερα "δυνατά" βίντεο αλλά και αλληλεπίδραση με τα παιδιά, προσεγγίστηκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι της οδικής ασφάλειας. Τέλος δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να «δουν» τον επικίνδυνο κόσμο του αλκοόλ με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη στο
    Μουσείο Παιδείας

    31 Οκτωβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 η Α΄ Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Παιδείας που στεγάζεται στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους του κτιρίου, όπως βιβλιοθήκες και δύο στούντιο ηχογράφησης του τμήματος Μουσικών σπουδών. Επιπλέον παρακολούθησαν διδασκαλία σε αμφιθέατρο και συναντήθηκαν με την κοσμήτορα της Φιλοσοφικής σχολής. Στο μουσείο Παιδείας πληροφορήθηκαν για την εκπαίδευση παλαιότερων εποχών. Ύστερα ζωγράφησαν πώς φαντάζονται το σχολείο του μέλλοντος. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όσα είδαν και επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη στο
    Βυζαντινό Μοναστήρι της Καισαριανής

    31 Οκτωβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Την Τρίτη 31-10-2017 πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου ξενάγηση στο βυζαντινό μοναστήρι της Καισαριανής, στη δυτική πλευρά του Υμηττού. Γνώρισαν τον βυζαντινό αρχιτεκτονικό ρυθμό του καθώς και τις τοιχογραφίες του καθολικού. Μετά ανακάλυψαν και περιπλανήθηκαν στα καταπράσινα μονοπάτια του πυκνού «αισθητικού δάσους» της Καισαριανής.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη στο
    Σκοπευτήριο της Καισαριανής

    31 Οκτωβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Στις 31-10-2017 η Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής καθώς και στο Μουσείο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Ο χώρος του μαρτυρίου είναι μια ζωντανή απόδειξη της σύγχρονης ιστορίας μας και της αντίστασης του λαού μας κατά του ναζισμού. Τα παιδιά με μεγάλη προσοχή παρακολούθησαν την ξενάγηση από έναν ικανότατο Ιστορικό και με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκαν στον ιερό χώρο! Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο "μαρτύριο" που περνάει ο λαός μας.


    Σχολική παρέλαση

    28 Οκτωβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση τιμώντας τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές μας για την άριστη εμφάνιση.


    Σχολική εορτή
    «28ης Οκτωβρίου 1940»

    27 Οκτωβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου οι μαθητές μας τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με θεατρικά δρώμενα και αφηγήσεις ζωντάνεψαν στιγμές του πολέμου, της κατοχής και της εθνικής αντίστασης. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του σχολείου μας. Ακολούθησε απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που αρίστευσαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά.


    Εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση
    «Αυθεντικά κειμήλια του 1940»

    25 Οκτωβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση «Αυθεντικά κειμήλια του 1940» που οργανώθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου στο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι». Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν πρώτα για την ιστορία του καμινιού και στη συνέχεια πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο της έκθεσης ενώ ταυτόχρονα έγινε αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του πολέμου από την καθηγήτριά τους κα Μαρία Δράκου. Αμέσως μετά οι μαθητές κατά ομάδες ή και ατομικά περιηγήθηκαν την έκθεση και συμπλήρωσαν ένα φύλλο εργασίας. Έπειτα διάβασαν τις απαντήσεις τους στους συμμαθητές τους και επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι.


    «Προγραμματισμένη άσκηση σεισμού»

    13 Οκτωβρίου 2017

    2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

    Στις 13-10-2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης του σχολικού κτιρίου σε περίπτωση σεισμού. Μαθητές και καθηγητές ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στις σχετικές οδηγίες με αποτέλεσμα η εκκένωση να ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά.


    «Σχολικός περίπατος στο Άλσος Βεΐκου»

    10 Οκτωβρίου 2017

    2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

    2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

    Ήταν μια ευκαιρία όλοι μας να απολαύσουμε τη φύση σ’ ένα πολυχώρο που προσφέρει δυνατότητες άθλησης, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές της Γ’ τάξης να συμμετάσχουν σ’ ένα οργανωμένο τουρνουά ποδοσφαίρου στο νέο γήπεδο 9 x 9.


    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
    «Αθλούμαι –ΧαράΖΩ το Μέλλον»

    2 Οκτωβρίου 2017

    2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

    2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

    Στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «Αθλούμαι –ΧαράΖΩ το Μέλλον» οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες εντός της σχολικής μονάδας (αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ με ελεύθερη σύνθεση ομάδας) και να προβληματιστούν σχετικά με τις κοινωνικές διαστάσεις του αθλητισμού μέσα από την ταινία "Τα Παιδιά του Παραδείσου".


    2023-2024 | 2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 | 2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 | 2008-2009 | 2007-2008 | 2006-2007 | 2005-2006 | 2004-2005 | 2003-2004 | 2002-2003 | 2001-2002 | 2000-2001 | 1999-2000 | 1998-1999 | 1997-1998 | 1996-1997 | 1995-1996 | 1994-1995 | 1993-1994 | 1992-1993 | 1991-1992 | 1990-1991 |