Δραστηριότητες

Σχολικό Έτος 2019-2020
 

Βράβευση του σχολείου μας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό
«Διακόσια Χρόνια από το 1821»

19 Μαΐου 2020

Διακόσια Χρόνια από το 1821

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Διακόσια Χρόνια από το 1821» (σχολικού έτους 2019-2020) που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας και η Εκκλησία της Ελλάδος με τα έργα:

• «Δόμνα Βισβίζη - Η λέαινα των θαλασσών», των μαθητριών της Γ’ Γυμνασίου Κορρέ Αικατερίνης, Κούτσικου Αικατερίνης και Πλιάτσικα Βασιλείας, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα Δράκου Μαρία (ΠΕ02).

• «Εγώ η Δόμνα», των μαθητριών της Γ’ Γυμνασίου Μαυρομμάτη Μαρίας και Καμπύλη Γλυκερίας, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα Καμπύλη Σοφία (ΠΕ02).

• «Ιωάννης Μακρυγιάννης», των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου Βασιλόπουλου Γεώργιου, Γουδόση Μαρίνας και Χατζηπαντελή Σμαράγδας, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα Δράκου Μαρία (ΠΕ02).

• «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ο ήρωας σύμβολο», της μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου Ξηροδήμα Ηλέκτρας, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα Καμπύλη Σοφία (ΠΕ02).

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ο ήρωας σύμβολο

Η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού, αφού αξιολόγησε τις υποβληθείσες μαθητικές δημιουργίες με κριτήρια τη συνάφεια με το θέμα, την πρωτοτυπία, την αισθητική απόδοση και την υλοποίηση των στόχων του εκπαιδευτικού προγράμματος, απένειμε "Τιμητικό Έπαινο" στο έργο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ο ήρωας σύμβολο».

Δείτε την ταινία μικρού μήκους της μαθήτριας Ηλέκτρας Ξηροδήμα
της Γ' Γυμνασίου που διακρίθηκε στο διαγωνισμό.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις επιβλέπουσες καθηγήτριες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για το άρτιο από άποψη περιεχομένου και αισθητικής έργο τους.


Βράβευση του σχολείου μας στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό
"Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες"

18 Μαΐου 2020

Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες

Η Κύπρος, η εσχατιά αυτή του Ελληνισμού και το πιο λαβωμένο του κομμάτι, πάντα δημιουργεί μια βαθιά αίσθηση συγκίνησης στον απανταχού Έλληνα. Πιάνοντας τον σφυγμό των σχολείων του Ελληνισμού ανά τον κόσμο, τα τελευταία έξι χρόνια, πραγματοποιείται μια συγκινητική πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα με την διοργάνωση ενός διαγωνισμού με τίτλο: "Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες". Ο διαγωνισμός τελεί πάντα υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και η βράβευση τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται στη Λευκωσία.

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με το project: "Σεφέρης Ελλάδα - Κύπρος" που περιλάμβανε ένα θεατρικό έργο και λογοτεχνικό εργαστήρι για τον ποιητή μας με θέμα την Κύπρο μέσα από το ποίημά του “Ελένη”. Για την υλοποίηση του έργου εργάσθηκε για ένα και πλέον χρόνο εικοσαμελής ομάδα μαθητών και των τριών τάξεων με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Γεωργιάδου Μαρία (ΠΕ02), Νασιάκου Ελένη (ΠΕ11) και Δράκου Μαρία (ΠΕ02).

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος περίπου 400 σχολεία από Ελλάδα, Κύπρο και την ομογένεια.

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε ένα από τα τέσσερα πρώτα βραβεία της κατηγορίας project.

Ευχόμαστε πάντα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα να αναδεικνύουν τη δουλειά τους σε κάθε ευκαιρία, καθώς αυτή η δουλειά δεν σταματά μόνο στην κατεξοχήν εκπαιδευτική διαδικασία.!!!


Η ημέρα της Λαμπρής

15 Απριλίου 2020

Εν όψει λοιπόν του Πάσχα και εις μνήμην του μεγάλου μας εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού που γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798, σας επισυνάπτoυμε το ποίημά του «Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ».

Ο Διευθυντής του σχολείου, η Υποδιευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών ευχόμαστε στους μαθητές και τις οικογένειές τους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία και με την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί ξανά να το γιορτάσουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες!


Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ
[Διονύσιος Σολωμός]

Καθαρότατον ήλιο επρομηνούσε
Της αυγής το δροσάτο ύστερο αστέρι,
Σύγνεφο, καταχνιά, δεν απερνούσε
Τ’ ουρανού σε κανένα από τα μέρη
Και από κει κινημένο αργοφυσούσε
Τόσο γλυκό στο πρόσωπο τ’ αέρι,
Που λες και λέει μες στης καρδιάς τα φύλλα:
Γλυκιά η ζωή και ο θάνατος μαυρίλα.

Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι, και κόρες,
Όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστήτε
Μέσα στες εκκλησιές τες δαφνοφόρες
Με το φως της χαράς συμμαζωχτήτε
Ανοίξτε αγκαλιές ειρηνοφόρες
Ομπροστά στους Αγίους και φιληθήτε
Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,
Πέστε Χριστός Ανέστη εχθροί και φίλοι.

Δάφνες εις κάθε πλάκα έχουν οι τάφοι,
Και βρέφη ωραία στην αγκαλιά οι μανάδες
Γλυκόφωνα, κοιτώντας τες ζωγραφι-
σμένες εικόνες, ψάλλουνε οι ψαλτάδες
Λάμπει το ασήμι, λάμπει το χρυσάφι
Από το φως που χύνουνε οι λαμπάδες
Κάθε πρόσωπο λάμπει απ’ τ’ αγιοκέρι
Όπου κρατούνε οι Χριστιανοί στο χέρι.

Η ημέρα της Λαμπρής είναι μέρα χαράς και συμφιλίωσης, ειρήνης και αγάπης, μέρα Ανάστασης και ελπίδας. Και η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο προβάλλει δοξασμένη και ανθοφορούσα όπως η άνοιξη.

Το ποίημα του Δ. Σολωμού «Η ημέρα της Λαμπρής» είναι, κατά τους κριτικούς, η πιο άρτια απόδοση της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης.


Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εκφράζουν εικαστικά
τους προβληματισμούς τους για τον κορωνοϊό
και εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα!

10 Απριλίου 2020

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου


Ο Μανώλης Γλέζος και το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

30 Μαρτίου 2020

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το σχολικό έτος 1997-1998 το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου τιμά το Μανώλη Γλέζο προσκαλώντας τον στο σχολείο και αφιερώνοντάς του τη γιορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το σχολικό έτος 1998-1999 ο Μανώλης Γλέζος ήταν εισηγητής για θέματα που αφορούσαν στην Αειφόρα Ανάπτυξη σε ομάδα περιβαλλοντικού προγράμματος του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου. Τον Οκτώβριο του 1999 συνόδευσε την ομάδα των μαθητών με τους υπεύθυνους καθηγητές στην Απείρανθο της Νάξου. Περπάτησε μαζί τους σε φράγματα ανάσχεσης ομβρίων υδάτων, σε τοπικές καλλιέργειες, σε ιδιότυπους συνεταιρισμούς χειροτεχνίας. Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε εκτός από Αγωνιστής και παράδειγμα ανθρώπου που με τα έργα του διαχειρίστηκε ορθά και αειφόρα τους φυσικούς πόρους.

Τον σχολικό έτος 2016-2017 το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου σε τιμητική εκδήλωση για το Μανώλη Γλέζο και τον αδελφό του Νίκο που εκτέλεσαν οι Γερμανοί στην Κατοχή, ονόμασε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Ν.Ν.ΓΛΕΖΟΥ.

Ήταν τιμή για εμάς και τους μαθητές μας το διάβα του από το σχολείο μας. Όλη η σχολική μας κοινότητα εκφράζει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.


Συμμετοχή του σχολείου μας στον
1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας

7 Μαρτίου 2020

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα Πληροφορικής του σχολείου μας και από τους 13 μαθητές/τριες που συμμετείχαν προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση οι 11.

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Η δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και προκρίθηκαν όλοι οι μαθητές/τριές μας στην τρίτη φάση που έγινε προφορικά από επιτροπή πανεπιστημιακών παρουσία κοινού. Στους μαθητές μας απονεμήθηκε βεβαίωση συμμετοχής.


Τα κάλαντα του Μάρτη

5 Μαρτίου 2020

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, πιστοί στην παράδοση, τραγούδησαν και φέτος τα κάλαντα του Μάρτη στους μικρούς μαθητές του 1ου και του 6ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου.


Συμμετοχή στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού
«Κάν’ το ν’ακουστεί 2020»

28 Φεβρουαρίου 2020

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2020" με θέμα: "Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη" με μια ιδέα ραδιοφωνικού μηνύματος της μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου Σμαράγδας Χατζηπαντελή με τίτλο: «SOS. Γη καλεί για άμεση βοήθεια». Για τη δημιουργία του μηνύματος συνεργάσθηκαν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου: Χατζηπαντελή Σμαράγδα, Μέρμηγκας Νικήτας και Τσατσανιάς Επαμεινώνδας.

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν το European School Radio, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.


Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α' Τάξης
στο Μουσείο Γ. Δροσίνη στην Κηφισιά

19 Φεβρουαρίου 2020

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 η Α’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το «Μουσείο Δροσίνη». Το μουσείο στεγάζεται στο σπίτι του Γ. Δροσίνη στην Κηφισιά και διατηρεί με τα εκθέματά του ζωντανή τη μνήμη και το πολύπλευρο έργο, πνευματικό και κοινωνικό, του συγγραφέα. Εντυπωσιακά τα κέρινα ομοιώματα του ιδίου του Γ. Δροσίνη αλλά και ηρώων και ηρωίδων από το έργο του.

Αφήσαμε το μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλές ευχαριστίες στους ανθρώπους που μας ξενάγησαν σε αυτό.


Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' Τάξης
στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

19 Φεβρουαρίου 2020

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 η Β' τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων του εργαστηριακού μαθήματος της Τεχνολογίας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μια επιχείρηση του Τριτογενούς Τομέα Παραγωγής που έχει λάβει μέτρα βιώσιμης διαχείρισης των περιβαλλοντικών πόρων (φυτοδώματα, ηλιακό στέγαστρο, τρόποι άρδευσης, ανακύκλωση). Εξηγήθηκε και έγινε αντιληπτή η έννοια της υπηρεσίας ή άυλου αγαθού καθώς επίσης πως η επιχειρηματικότητα μπορεί να συνδυαστεί με κοινωφελείς σκοπούς. Οι μαθητές γνώρισαν βιωματικά τους συντελεστές παραγωγής "φυσικοί πόροι" και "εργασία".


Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Τάξης
στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο

19 Φεβρουαρίου 2020

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου η Γ' τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον ιστορικό χώρο του Αστεροσκοπείου, έμαθαν την ιστορία και τους λόγους δημιουργίας του. Είχαν την ευκαιρία να δουν ένα λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και να ανακαλύψουν μερικές από τις πολύπλοκες λειτουργίες του. Γνώρισαν το μεσημβρινό τηλεσκόπιο που χρησιμοποιήτο για τον καθορισμό της επίσημης ώρας της Ελλάδος. Επισκεύθηκαν στο κτίριο Δωρίδη το διοπτρικό τηλεσκόπιο, είδαν τον τρόπο χειρισμού του και συζήτησαν διάφορες απορίες τους με τους επιστήμονες ξεναγούς.


Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
από τη χορωδία του σχολείου μας

15 Δεκεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου η χορωδία μας παρουσίασε ένα πρόγραμμα με κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ποιήματα στους γονείς των μαθητών του σχολείου μας.

Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούμε με παλιές συναδέλφους αλλά και πρώην μαθητές - μέλη της χορωδίας και να τραγουδήσουμε μαζί τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Ημέρες Αλληλεγγύης

13 Δεκεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων το σχολείο μας με πρωτοβουλία των μαθητών του τμήματος Α3 προέτρεψε τη σχολική κοινότητα για συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας. Έτσι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές του Α3 επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Γαλατσίου και παρέδωσαν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, την υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας και να ενημερωθούν για το κοινωνικό έργο που επιτελείται, να ξεναγηθούν στην αποθήκη του κοινωνικού παντοπωλείου και την αποθήκη ρούχων. Στο τέλος μια ομάδα κοριτσιών παρουσίασε ένα χορευτικό και ευχήθηκε «Καλές γιορτές». Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο ενημερωμένοι και προβληματισμένοι. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.


Έναρξη Προγράμματος Θεατρικής Αγωγής

13 Δεκεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Με ασυνήθιστη ανυπομονησία και ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεκίνησε η υλοποίηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της εφαρμογής της Θεατρικής Αγωγής στο σχολείο μας. Οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες κ. Μπάλλα Γεωργία και Όλγα Παπαχρυσοστόμου με 21 κορίτσια και αγόρια από την Παρασκευή 13/12/2019 και μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος βρίσκονται σε δράση.


Η χορωδία μας στο 1ο και το 6ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου

9 Δεκεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Μαθητές και μαθήτριες της χορωδίας μας, επισκέφτηκαν και φέτος το 1ο και το 6ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου και τραγούδησαν στους λιλιπούτειους μαθητές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


"Κι αν ήσουν εσύ στη θέση της;"
Δημιουργία βίντεο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος
Erasmus+ KA3 ACT - Ιδιότητα του Eνεργού Πολίτη

2 Δεκεμβρίου 2019

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 ACT - Ιδιότητα του Eνεργού Πολίτη: Δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών και πολιτικών ικανοτήτων των μαθητών.

Το πρόγραμμα, που ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2019, υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχουν 4 χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές και οι μαθήτριες του περσινού Γ3 σκηνοθέτησαν και δημιούργησαν το βίντεο με τίτλο: "Κι αν ήσουν εσύ στη θέση της;"

Υπεύθυνες καθηγήτριες Σωτηρέλη Π. ΠΕ80 και Γεωργιάδου Μ. ΠΕ02.


Συμμετοχή Α’ Γυμνασίου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα
ευαισθητοποίησης σε θέματα ευπαθών ομάδων του Ε.Κ.Π.Α.

26 Νοεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στις 26-11-2019 πραγματοποιήθηκε με περισσή επιτυχία στον πολυχώρο «Μύρτιλλο» στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους. Και το επίθετο «περισσή» έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΕΚΠΑ σίγουρα κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας σε θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες. Τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι μέσω του οποίου κατάλαβαν τι σημάνει προσφορά, αλληλεγγύη και αγάπη λέξεις που αποκτούν ιδιαίτερη αξία όταν αναφέρονται σε άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Φεύγοντας από τον χώρο, οι ερωτήσεις τους τουλάχιστον, έδειξαν προβληματισμό και ιδιαίτερη προθυμία να προσφέρουν σε άτομα που έχουν την ανάγκη μας και την προσοχή μας.


Συμμετοχή Β’ Γυμνασίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
του Ε.Κ.Π.Α. «Πλούτος και Φτώχεια»

26 Νοεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 η Β΄ τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πλούτος και Φτώχεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Διδασκαλείου Ελληνικής Γλώσσας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και προβληματίστηκαν σχετικά με το περιεχόμενο των εννοιών του πλούτου και της φτώχειας στο σύγχρονο κόσμο, τη διαχείριση του πλούτου και την αντιμετώπιση της φτώχειας. Φεύγοντας καταχειροκρότησαν τους οργανωτές-εμψυχωτές του προγράμματος.


Διδακτική επίσκεψη Γ’ Γυμνασίου
σε εργοστασιακή μονάδα

26 Νοεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές της Γ΄τάξης επισκέφθηκαν το εργοστάσιο που παράγει πατατάκια, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Η διδακτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας και προκειμένου να αντιληφθούν βιωματικά οι μαθητές τα αντικείμενα της Εφαρμοσμένης ή Αναπτυξιακής Έρευνας.


Επέτειος Πολυτεχνείου

15 Νοεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, το σχολείο μας τίμησε την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων προβλήθηκαν βίντεο με την εξέλιξη των γεγονότων έως και την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο ενάντια στη χούντα καθώς και ηχητικά ντοκουμέντα, όπως καταδικαστική απόφαση φοιτήτριας από το στρατοδικείο και μηνύματα του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της η κα Μέλπω Λεκατσά, φοιτήτρια της Φαρμακευτικής τότε, που συμμετείχε στα γεγονότα του 1973. Μοιράστηκε μαζί μας τις μνήμες της και κατέθεσε εμπειρίες ζωής, από τους τραυματίες και νεκρούς που έφτασαν στα χέρια της ως και τα βασανιστήριά της μετά τη σύλληψή της. Χείμαρρος ο λόγος της, μίλησε στις ψυχές όλων μας. Την ευχαριστούμε από καρδιάς.

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την εκδήλωση πλαισίωσε εξαιρετικά -όπως πάντα- η χορωδία του σχολείου μας υπό την διεύθυνση της κας Παπαδιάδη, καθηγήτριας μουσικής, με τη συμμετοχή και παλαιότερων μαθητών μας.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Καζάκου Ελένη, Μαθηματικός και Σαριόγλου Χριστίνα, Γερμανικών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ιωάννης Κορρές, ο οποίος μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί στο σχολείο.


Εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

7 Νοεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Αντιπροσωπία μαθητών μας συνοδευόμενη από το διευθυντή του σχολείου μας παρευρέθηκε στη τελετή έναρξης των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία. Η πανηγυρική εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου ενώ τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών οι μαθητές μας προσκλήθηκαν στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής όπου συνάντησαν μέλη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας μας.


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019
"Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου"

5 Νοεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

 

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 και σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου στο "Άλσος Βεΐκου", μας δόθηκε η ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε τους μαθητές & μαθήτριες του σχολείου μας για συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις:

α) Ποδόσφαιρο 5 x 5

β) Καλαθοσφαίριση 5 x 5

γ) Πετοσφαίριση 6 x 6


Σχολική παρέλαση

28 Οκτωβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής μας επετείου. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές μας για την άριστη εμφάνιση.


Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της "28ης Οκτωβρίου 1940"

25 Οκτωβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Και φέτος το σχολείο μας πραγματοποίησε με επιτυχία την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, τιμώντας τους ήρωες του Αλβανικού έπους. Χρονικά, ποιήματα, τραγούδια, δρώμενα έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο μαζί με την εξαιρετική συμμετοχή των παιδιών. Και του χρόνου!


Άσκηση ετοιμότητας σεισμού

10 Οκτωβρίου 2019

Στις 10-10-2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας άσκηση εκκένωσης του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού αφού είχαν προηγηθεί σεμινάρια στους μαθητές μας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος οι κηδεμόνες πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο για να παραλάβουν τους μαθητές.


Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2019

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σχολείο μας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους παλαιούς αλλά και τους νέους μαθητές του. Ευχόμαστε σε όλους και όλες υγεία, δύναμη, αισιοδοξία, πρόοδο και πολλές όμορφες στιγμές.


2023-2024 | 2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 | 2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 | 2008-2009 | 2007-2008 | 2006-2007 | 2005-2006 | 2004-2005 | 2003-2004 | 2002-2003 | 2001-2002 | 2000-2001 | 1999-2000 | 1998-1999 | 1997-1998 | 1996-1997 | 1995-1996 | 1994-1995 | 1993-1994 | 1992-1993 | 1991-1992 | 1990-1991 |