Δραστηριότητες

Σχολικό Έτος 2016-2017
 

«Αφιέρωμα στην Επτανησιακή & Αθηναϊκή καντάδα»
παρουσίαση στο θέατρο του «Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος
Ελλήνων Διασποράς», (Π.Π.Ι.Ε.Δ) στη Ν. Φιλαδέλφεια

17 Ιουνίου 2017

Η χορωδία του σχολείου μας και η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας παρουσίασαν το πρόγραμμα «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή και την Αθηναϊκή καντάδα» στο θέατρο του «Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελλήνων Διασποράς», (Π.Π.Ι.Ε.Δ) στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Στην παρουσίαση αυτή συμμετείχαν και η κ. Ευγενεία Χατζάκη και ο κ. Ανδρέας Γιαννάτος.


Βράβευση μαθητών μας από την Ελληνική Επιτροπή για τη
Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για τη συμμετοχή τους στη δράση
«Να σκέφτεσαι του άλλους»

30 Μαΐου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, βράβευσε τους μαθητές του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στη δράση "Να σκέφτεσαι του άλλους". Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου μας κ. Σοφίας Τσιάμη ζωγράφισαν και έγραψαν ποιήματα εμπνευσμένα από το ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς, "Να σκέφτεσαι του άλλους". Μέσα από τα έργα τους εξέφρασαν τα αισθήματα αλληλεγγύης, αγάπης και υποστήριξης στα χιλιάδες παιδιά που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους και ζουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά και προς όλους όσους ζουν ανάμεσά μας το δικό τους κοινωνικό, οικονομικό και αξιακό "ξεριζωμό".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, οι οποίοι βράβευσαν τους μαθητές μας και τους επαίνεσαν για την ευαισθησία που έδειξαν στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, την προσφυγιά, τη φτώχεια και το ρατσισμό.

Η τελετή βράβευσης πλαισιώθηκε με δρώμενο, ποιήματα που έγραψαν και απήγγειλαν μαθητές μας, προβολή βίντεο για τη δράση που ήταν προϊόν συλλογικής δουλειάς των μαθητών μας και με τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας.


«Αφιέρωμα στην Επτανησιακή & Αθηναϊκή καντάδα»
παρουσίαση στη σχολική κοινότητα

29 Μαΐου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Οι μαθητές που μετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή & Αθηναϊκή καντάδα» και οι υπεύθυνες του προγράμματος καθηγήτριες κ.κ. Παπαδιάδη Έφη και Σωτηρέλη Γιώτα παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους στη σχολική κοινότητα τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στην αίθουσα τελετών «αγωνιστή Νίκου Ν. Γλέζου» του σχολείου μας.


«Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο»
η τελευταία παράσταση...

26 Μαΐου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Και έτσι φτάσαμε στο τελευταίο ταξίδι μας για φέτος. Το καράβι μας γύρισε στο λιμάνι του Αι-Νικόλα εκεί που ξεκίνησαν όλα! Εκεί που τα παιδιά γνώρισαν τον Καρκαβίτσα, εκεί που ο Γιωργής ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη Μαριώ!

Η τελευταία παράσταση δόθηκε για τη σχολική κοινότητα στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας! «Οι Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο» έκλεισαν με επιτυχία το έργο τους! Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης θα βρείτε στη σελίδα των "Προγραμμάτων".


«Μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα»

19 Μαΐου 2017

Το 2° Γυμνάσιο Γαλατσίου στις 19-5-2017 πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα. Οι μαθητές της Α΄& Β΄ τάξης επισκέφθηκαν την μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο, προσκύνησαν στο ναό του Αγ. Δημητρίου τον τάφο του ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Γ.Καραϊσκάκη και περιηγήθηκαν στην χώρα της Σαλαμίνας.


«Μουσικοποιητική συνάντηση»

14 Μαΐου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας "μουσικοποιητική συνάντηση". Οι μαθητές μας έπαιξαν μουσικά κομμάτια, τραγούδησαν και διάβασαν ποιήματα. Ακούστηκαν επίσης τραγούδια, ποιήματα και διηγήματα που έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές μας, σαν ένα μικρό αφιέρωμα στη "γιορτή της μητέρας".

«Ποίηση σε φόντο γαλάζιο». Στο πλαίσιο της λογοτεχνικής επεξεργασίας των κειμένων του Α. Καρκαβίτσα από το βιβλίο «Λόγια της πλώρης», οι μαθητές εμπνεύστηκαν και με θέμα τη θάλασσα έγραψαν ποιήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στη «μουσικοποιητική συνάντηση».

«Κατασκευές σε φόντο γαλάζιο». Στο πλαίσιο της βιωματικής προσέγγισης του γαλάζιου φόντου της θάλασσάς μας οι μαθητές έφτιαξαν κατασκευές και τις παρουσίασαν σε μια καλαίσθητη έκθεση που συνόδευσε τη «μουσικοποιητική συνάντηση».


Το 3ο Βραβείο απέσπασε μαθήτρια του σχολείου μας
στον «8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό»

13 Μαΐου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας η εκδήλωση Απονομής Βραβείων και Επαίνων του 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού κατά την οποία η μαθήτρια της Β' Tάξης του σχολείου μας Σταμούλη Διονυσία κέρδισε το 3ο Βραβείο για το ποίημά της "Delete".


Βράβευση μαθητών του σχολείου μας στον
«ΣΤ΄ Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό»

10 Μαΐου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Το σχολείο μας συμμετείχε στον ΣΤ΄ Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας που διοργάνωσε η «Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής». Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ζήλο και με ενθουσιασμό ξεδίπλωσαν στα ποιήματα και διηγήματά τους, την ευαισθησία τους και τους προβληματισμούς τους. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές τιμήθηκαν με επαίνους και διακρίσεις σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Γαλατσίου "ΚΑΜΙΝΙ". Την εκδήλωση συνόδευσε η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου υπό τη διεύθυνση της κ. Έφης Παπαδιάδη. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη συμμετοχή και την επιμέλεια των κειμένων ήταν οι καθηγήτριες κ. Δεουδέ Αναστασία και Καμπύλη Σοφία.


Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου
στο 5ο Φεστιβάλ "Νεολαία εν ...δράσει"

7 Μαΐου 2017


Πολιτιστικό πρόγραμμα:
«Αφιέρωμα στην Επτανησιακή & Αθηναϊκή καντάδα»

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 παρουσιάσαμε τους καρπούς του πολιτιστικού προγράμματος "Αφιέρωμα στην Επτανησιακή & Αθηναϊκή καντάδα" στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ταϋγέτου 60) στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ "Νεολαία εν ...δράσει" σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ν.Φιλαδέλφειας.

Οι μαθητές της χορωδίας και των δύο Γυμνασίων μαζί με τις καθηγήτριες Γεωργιάδου Μ. και Σωτηρέλη Γ. τραγούδησαν καντάδες που συνοδεύτηκαν με αντίστοιχα δρώμενα, υπό την φροντίδα των Παπαδιάδη Ε. και Παπαδιάδη Τζ.

Την χορωδία πλαισίωσε μικρή ορχήστρα από μαθητές μας και από τους κυρίους Ανδρέα Γιαννάτο και Κωνσταντίνο Φουρλάνο.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδιάδη Έφη, Σωτηρέλη Γιώτα (2ο Γυμν.Γαλατσίου), Παπαδιάδη Τζίνα, Ορφανίδου Ελένη (1ο Γυμν.Ν.Φιλαδέλφειας).


Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας,
δρώμενο: «Στο Σχολείο»

Από το πρόγραμμα Αγωγής σταδιοδρομίας "Οι Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο", παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ "Νεολαία εν ...δράσει" το δρώμενο "Στο Σχολείο". Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δεουδέ Αναστασία.


Πολιτιστικό πρόγραμμα:
«Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο»

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Μια δεύτερη, εξίσου επιτυχημένη, παράσταση δόθηκε στις 7-5-2017 από τα παιδιά του πολιτιστικού προγράμματος "Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο" αυτή τη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Νεολαία ...εν δράσει" στο πολιτιστικό κέντρο της Γκράβας. Σε συνέχεια της πρώτης, που πραγματοποιήθηκε τα Χριστούγεννα, τα παιδιά χόρεψαν τρεις παραδοσιακούς χορούς των Επτανήσων (Λεβαντίνικο συρτό, Μπάλο Κεφαλλονιάς, Καραβάκια Λευκάδας) και δραματοποίησαν αποσπάσματα του έργου του Α. Καρκαβίτσα "Λόγια της Πλώρης". Επίσης παρουσίασαν ένα σύγχρονο βιωματικό τρόπο προσέγγισης του τοπίου της θάλασσας. Ο χορός συνεχίστηκε αυτή τη φορά με Χασάπικο αλλά και με χορό στους ρυθμούς του "Μες του Αιγαίου". Οι θεατές ενθουσιάστηκαν, αφού τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τα πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια έκλεισαν μια συναρπαστική βραδιά!

Υπεύθυνοι καθηγητές: Νασιάκου Έλενα, Γεωργιάδου Μαίρη.


Συμμετοχή στην Ημερίδα Αγωγής Σταδιοδρομίας
με το δρώμενο «Στο Γυμνάσιο»

3 Μαΐου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Την Τετάρτη 3 Μαΐου η Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και το ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου διοργάνωσε στο πολιτιστικό κέντρο "ΚΑΜΙΝΙ" του Δήμου Γαλατσίου, Ημερίδα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Στην Ημερίδα οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής ευθύνης του ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου που υλοποίησαν Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας τη φετινή σχολική χρονιά, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους στη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Το σχολείο μας με τους 25 μαθητές της Γ’ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Οι Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο" έλαβε μέρος με το δρώμενο στο "Στο Γυμνάσιο". Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δεουδέ Αναστασία (καθηγήτρια Τεχνολογίας, Γεωπόνος).


«Τριήμερη εκδρομή στην Τήνο»

28 - 30 Απριλίου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η Γ' Γυμνασίου πραγματοποίησε την τριήμερη εκδρομή της στο νησί της Τήνου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Παναγία Ευαγγελίστρια, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τους γρανιτένιους όγκους, τους φημισμένους περιστεριώνες και πέρασαν τρεις ξένοιαστες μέρες με αρκετό περπάτημα αλλά και διασκέδαση.


«Επίσκεψη στη Σικελία»

18 - 22 Απριλίου 2017

Ομάδα καθηγητών, γονέων και μαθητών του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, μέρη της Μεγάλης Ελλάδας. Επισκέφθηκε αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και το Κλασικό Λύκειο Vittorio Emanuele II του Παλέρμου, όπου οι μαθητές διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα. Η υποδοχή που τους επιφύλαξε η σχολική κοινότητα των φιλελλήνων γειτόνων μας αλλά και η εκεί ελληνική κοινότητα ήταν θερμή και ιδιαίτερα συγκινητική. Μέλη των πολιτιστικών προγραμμάτων "Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο" και "Αφιέρωμα στην Επτανησιακή & Αθηναϊκή καντάδα" που εκπονούνται φέτος στο σχολείο μας παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους, άκουσαν έντεχνο ελληνικό τραγούδι από τη χορωδία του Λυκείου και τραγούδησαν όλοι μαζί ελληνικά τραγούδια επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς που μας ενώνουν.


«Παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε θέματα
σεξουαλικής αγωγής και αναπαραγωγικής υγείας»

7 Απριλίου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δ/νσης Αγωγής Υγείας της ΔΙΔΕ Α' Αθήνας με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, έγινε στο σχολείο μας την Παρασκευή 7 Απριλίου, "Παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και αναπαραγωγικής υγείας".

Την Ιατρό Γυναικολόγο κ. Σωτηροπούλου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης. Την οργάνωση επιμελήθηκε η κ. Πηλαβάκη, καθηγήτρια Βιολογίας.


«Αθλητική συνάντηση»

6 Απριλίου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Στις 6.4.2017 οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος "Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο" χωρισμένοι σε ομάδες, στις οποίες δόθηκαν ονόματα ηρώων του έργου του Α. Καρκαβίτσα όπως Σφουγγαράδες, Κουρσάροι, Τελώνια, Καβομαλιάς, έλαβαν μέρος σε αγώνες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης με αντίστοιχες ομάδες του 4ου Γυμνασίου Γαλατσίου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο, ήταν συναρπαστικοί και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν αφού έπαιξαν με την ψυχή τους για δύο ώρες.


«Διδακτική επίσκεψη στο 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου»

5 Απριλίου 2017

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι μαθητές της Τρίτης Τάξης επισκέφθηκαν το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Σε μια εξαιρετικά συντονισμένη ξενάγηση που οφείλεται στο διευθυντή του ΣΕΚ κ.Κακαλή, οι μαθητές είδαν τα εργαστήρια όλων των ειδικοτήτων και άκουσαν τις προοπτικές απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους από τα ΕΠΑΛ.


«Διδακτική επίσκεψη στη Bουλή των Ελλήνων»

3 Απριλίου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου πραγματοποίησαν στις 3 Απριλίου 2017 εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων για να γνωρίσουν τον χώρο και να κατανοήσουν τους κανόνες, τις αξίες και την λειτουργία της Δημοκρατίας. Υπεύθυνοι καθηγητές: Σωτηρέλη Π. – Καστανάς Ε.


«Να σκέφτεσαι τους άλλους»

31 Μαρτίου 2017

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο για άλλη μια χρονιά στην πρόσκληση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη συμμετέχει στη δράση με τίτλο "Να σκέφτεσαι του άλλους".

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου μας κ. Σοφίας Τσιάμη ζωγράφισαν έργα εμπνευσμένα από το ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς, "Να σκέφτεσαι του άλλους". Μέσα από τα έργα τους εξέφρασαν τα αισθήματα αλληλεγγύης, αγάπης και υποστήριξης στα χιλιάδες παιδιά που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους και ζουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά και προς όλους όσους ζουν ανάμεσά μας το δικό τους κοινωνικό, οικονομικό και αξιακό "ξεριζωμό".


Αντιπροσωπευτικά έργα μαθητών της Α' & Β' τάξης (ζωγραφική, απαγγελία, μουσική).


Αντιπροσωπευτικά έργα μαθητών της Γ' τάξης (ζωγραφική, απαγγελία, μουσική).


«Μια θαυμαστή ιστορία. Νάτανε το '21»

24 Μαρτίου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

"Μια θαυμαστή ιστορία. Νάτανε το '21". Βασισμένη σε διασκευασμένο απόσπασμα από το "Μεγάλο μας Τσίρκο", διανθισμένη με τραγούδια και χορούς.

Για τους Έλληνες που μπορούν να ξαφνιάζουν τον κόσμο με το μεγαλείο της ψυχής τους και το πάθος τους για Ελευθερία.

Την επιμέλεια της γιορτής είχε η κ. Μαρία Πούλου. Συνεργάστηκαν οι κ. Έφη Παπαδιάδη (χορωδία) και Ελένη Νασιάκου (χορευτικά).


«Eκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στη σχολική βία & εκφοβισμό»

10 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νίκος Γλέζος» του σχολείου μας εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στη σχολική βία, τον εκφοβισμό και τον κυβερνοεκφοβισμό, με ομιλία για τις μορφές της σχολικής βίας, δύο ταινίες μικρού μήκους και τραγούδια για τη φιλία. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε η καθηγήτρια κ. Σοφία Καμπύλη.


«Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση
"Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τη βία"»

6 Μαρτίου 2017

2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Γαλατσίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στο πολιτιστικό κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» με θέμα « ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ».

Στην εκδήλωση συμμετείχε με τραγούδια η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση της κ. Έφης Παπαδιάδη, καθηγήτριας μουσικής. Επίσης μαθητές και μαθήτριες απάγγειλαν ποιήματα που συνέθεσαν οι ίδιοι. Υπήρξε παράλληλα έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κ. Σοφίας Τσιάμη, καθηγήτριας Καλλιτεχνικών. Συντονίστρια καθηγήτρια ήταν η κ. Σοφία Καμπύλη, Φιλόλογος.


«Τα κάλαντα του Μάρτη»

1 Μαρτίου 2017

2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Οι μαθητές του τμήματος Α3 με τη μουσικό του σχολείου μας Έφη Παπαδιάδη τραγούδησαν τα κάλαντα του Μάρτη στα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου.

Τα "εργατικά" χεράκια των μαθητών μας υποδέχονται παραδοσιακά τον πρώτο μήνα της Άνοιξης στο εργαστήριο της Τεχνολογίας.


«Ακτινοβολίες: προέλευση και προφυλάξεις»

15 Φεβρουαρίου 2017

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η άμετρη χρήση των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων από τους μαθητές αποτέλεσε την αιτία της ενημερωτικής συνάντησης γονέων με θέμα: «Ακτινοβολίες: προέλευση και προφυλάξεις» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα τελετών του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου. Το θέμα ανέπτυξε ο Αθ. Κατσαρός, καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας.

Εξηγήθηκε η φύση της ακτινοβολίας, με εστίαση στις μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες. Αναφέρθηκαν οι θέσεις της Διεθνούς Επιτροπής για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP), της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα στον Καρκίνο (IARC), της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η κριτική πάνω στα ισχύοντα επιτρεπτά όρια έκθεσης στις μη ιοντίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που γίνεται από επιστημονικές ενώσεις σε όλο τον κόσμο και οι ανησυχίες για την υγεία του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των παιδιών, αλλά και οι προειδοποιήσεις που έχουν εκδώσει υπηρεσίες υγείας πολλών χωρών για τη μείωση της χρήσης των φορητών τηλεφώνων (κινητών και ασύρματων) και των ασύρματων δικτύων (WiFi) από τα παιδιά. Δόθηκαν οδηγίες προστασίας βασισμένες στην «αρχή της προφύλαξης».


«Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης»

7 Φεβρουαρίου 2017

2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο "Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο" με ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του Α. Καρκαβίτσα "Λόγια της πλώρης", τα παιδιά και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Νασιάκου Ε. και Γεωργιάδου Μ. παρακολούθησαν την Τρίτη 7-2-2017 την παράσταση "Λόγια της πλώρης" στο θέατρο ΒΕΑΚΗ από τον θίασο ΑΔΡΑΧΤΙ. Η παράσταση ενθουσίασε τα παιδιά τα οποία στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τους συντελεστές της!


«Διδακτική επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών»

6 Φεβρουαρίου 2017

2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Στο πλαίσιο των βιωματικών προσεγγίσεων σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης, που διδάσκονται οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου στο εργαστηριακό μάθημα της Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Έγινε λεπτομερής ξενάγηση στα εργαστήρια μελισσοκομίας, σηροτροφίας, στον πειραματικό αγρό, στα εκτροφεία βοοειδών και στο εργαστήριο υδροβιολογίας. Άκουσαν για τον πειραματικό ερευνητικό σχεδιασμό και είδαν τρόπους υλοποίησής του.


«Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο καραμέλας Λάβδας-Παλλάς»

23 Ιανουαρίου 2017

Στο πλαίσιο των βιωματικών ασκήσεων του εργαστηρίου Τεχνολογίας η Β' Τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 το εργοστάσιο καραμέλας Λάβδας-Παλλάς.

Είδαν από κοντά τη γραμμή παραγωγής της καραμέλας, μίλησαν με τον υπεύθυνο του ποιοτικού ελέγχου και το μηχανικό παραγωγής. Έγινε και διαθεματική προσέγγιση με το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας (διατροφή, συνήθειες διατροφικές κλπ) & της Χημείας (άμυλο, πηκτίνες, χρωστικές). Οι υπεύθυνοι Δημοσίων σχέσεων κέρασαν τα παιδιά καραμέλες.


«Γιορτή Χριστουγέννων»

23 Δεκεμβρίου 2016

Ηχητικό απόσπασμα από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.

Η χορωδία μας τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στο 1ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Γαλατσίου.


Χριστούγεννα με τις
«Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο»

18 Δεκεμβρίου 2016

2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος «Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο» που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά και η χορωδία του σχολείου μας παρουσίασαν στο κοινό την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Ε. Νασιάκου και Μ. Γεωργιάδου. Για τη γιορτή συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες Ε. Παπαδιάδη και Π. Σωτηρέλη.


Κατασκευή καραβιού στα πλαίσια του
προγράμματος «Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο»

11 Δεκεμβρίου 2016

Ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο» με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του κ. Βαρσάμου κατασκεύασαν το καράβι με το οποίο φέτος θα συνταξιδέψουν με τον πεζογράφο «Α. Καρκαβίτσα».

Ευχόμαστε να ’ναι καλοτάξιδο, ν’ αντέξει στις φουρτούνες και να βγαίνει πάντα νικητής στους αφρούς της θάλασσας. Και πάντα να μας ταξιδεύει με όλους τους θρύλους, την πίστη και τις παραδόσεις μας.


Ημέρα προβληματισμού και δράσης αφιερωμένη
στα Άτομα με Αναπηρία

5 Δεκεμβρίου 2016

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή αποτελεί την αφορμή ώστε η κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης, που δημιουργεί ένα σύνολο εμποδίων σε σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η απασχόληση, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η γενικότερη κοινωνική συμμετοχή.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια σειρά ταινιών μικρού μήκους με θέμα τα άτομα με αναπηρία και τις δυσκολίες που αυτά βιώνουν. Ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές διατύπωσαν γραπτά τις σκέψεις τους για έναν κόσμο στον οποίο τα άτομα με αναπηρίες απολαμβάνουν την πραγματική ισότητα, με ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.


Βράβευση μαθητών μας από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή
Ύφεση και Ειρήνη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ζωγραφικής
«Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας»

23 Νοεμβρίου 2016

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη βράβευσε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας». Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν μέσα από τα έργα τους το όνειρο για μια ειρηνική ζωή, με παιδιά που ζουν χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της ΕΕΔΥΕ, κ.Γιώργος Λαμπράκης (αντιπρόεδρος) και κ.Δημήτρης Μπαχταλιάς.

Η τελετή βράβευσης πλαισιώθηκε με δρώμενα, ποιήματα που έγραψαν και απήγγειλαν μαθητές μας και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας.

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


«17 Νοέμβρη»

17 Νοεμβρίου 2016

Στιγμιότυπα από τη σχολική γιορτή.


«Εκδήλωση προς τιμή του αγωνιστή της
Εθνικής Αντίστασης Νίκου Νικ. Γλέζου»

24 Οκτωβρίου 2016

Το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου τίμησε τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Νίκο Νικ. Γλέζο σε εκδήλωσή του, σήμερα 24 Οκτωβρίου 2016.

Με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων ονοματοδοτήθηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου σε αίθουσα "ΝΙΚΟΣ  ΝΙΚ. ΓΛΕΖΟΣ". Το μαθητικό δρώμενο με θέμα τη ζωή και τους αγώνες του Νίκου Γλέζου πλαισίωσε η χορωδία μας και παρακολούθησε ο αδελφός τού αγωνιστή Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός από τη σχολική μας κοινότητα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας κα Ψίνα Ιωάννα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κος Μαρκόπουλος Γεώργιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Γαλατσίου.


«Άσκηση ετοιμότητας σεισμού»

17 Οκτωβρίου 2016

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έγινε με επιτυχία άσκηση ετοιμότητας σεισμού.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού για ετοιμότητα και συντονισμένη δράση κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμικό συμβάν.


3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης
και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους»

3 Οκτωβρίου 2016

Στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν:

α) σχολικοί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ με ελεύθερη σύνθεση ομάδας, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας.

β) προβολή της ταινίας  «Cool Runnings».

γ) κατασκευές και δημιουργίες των μαθητών μας, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των διδασκόντων, όπως: δημιουργία κολάζ με φωτογραφίες από Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, δημιουργία αφίσας με το ακρωνύμιο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», σχεδιασμός και υλοποίηση επιτραπέζιου παιχνιδιού με θέμα το «Μαραθώνιο δρόμο», κατασκευή «κότινων» με φυτά της Ελλάδας και σύνδεσή τους με τους αγώνες στην αρχαία Ελλάδα, δημιουργία εικαστικής σύνθεσης - δρώμενου «Ιερή Εκεχειρία», δημιουργία διαδραστικού παιχνιδιού με πηγή έμπνευσης την ταινία μικρού μήκους «Panyee FC».

δ) μελέτη αποσπασμάτων από το έργο το «Φώς της Ολυμπίας» και το διήγημα «Ο Θωμάς» και ενημέρωση - συζήτηση με θέμα την τέλεση των αγώνων στην αρχαία Ελλάδα.

ε) ευαισθητοποίηση για τους Παραολυμπιακούς αγώνες με προβολή ταινίας μικρού μήκους για τους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο,  με τίτλο “Yes I can” του Channel 4, την οποία ακολούθησε ενημέρωση και φύλλο εργασίας που αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση.

στ) παρουσίαση από μαθητές πληροφοριών σχετικών με αθλήματα με τα οποία ασχολούνται, όπως η καλαθοσφαίριση και το Tae Kwon Do.


2023-2024 | 2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 | 2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 | 2008-2009 | 2007-2008 | 2006-2007 | 2005-2006 | 2004-2005 | 2003-2004 | 2002-2003 | 2001-2002 | 2000-2001 | 1999-2000 | 1998-1999 | 1997-1998 | 1996-1997 | 1995-1996 | 1994-1995 | 1993-1994 | 1992-1993 | 1991-1992 | 1990-1991 |