Δραστηριότητες

Σχολικό Έτος 2016-2017
 

«Παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε θέματα
σεξουαλικής αγωγής και αναπαραγωγικής υγείας»

7 Απριλίου 2017

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δ/νσης Αγωγής Υγείας της ΔΙΔΕ Α' Αθήνας με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, έγινε στο σχολείο μας την Παρασκευή 7 Απριλίου, "Παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και αναπαραγωγικής υγείας".

Την Ιατρό Γυναικολόγο κ. Σωτηροπούλου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης. Την οργάνωση επιμελήθηκε η κ. Πηλαβάκη, καθηγήτρια Βιολογίας.


«Διδακτική επίσκεψη στο 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου»

5 Απριλίου 2017

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι μαθητές της Τρίτης Τάξης επισκέφθηκαν το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Σε μια εξαιρετικά συντονισμένη ξενάγηση που οφείλεται στο διευθυντή του ΣΕΚ κ.Κακαλή, οι μαθητές είδαν τα εργαστήρια όλων των ειδικοτήτων και άκουσαν τις προοπτικές απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους από τα ΕΠΑΛ.


«Να σκέφτεσαι τους άλλους»

31 Μαρτίου 2017

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο για άλλη μια χρονιά στην πρόσκληση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη συμμετέχει στη δράση με τίτλο "Να σκέφτεσαι του άλλους".

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου μας κ. Σοφίας Τσιάμη ζωγράφισαν έργα εμπνευσμένα από το ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς, "Να σκέφτεσαι του άλλους". Μέσα από τα έργα τους εξέφρασαν τα αισθήματα αλληλεγγύης, αγάπης και υποστήριξης στα χιλιάδες παιδιά που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους και ζουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά και προς όλους όσους ζουν ανάμεσά μας το δικό τους κοινωνικό, οικονομικό και αξιακό "ξεριζωμό".


Αντιπροσωπευτικά έργα μαθητών της Α' & Β' τάξης (ζωγραφική, απαγγελία, μουσική).


Αντιπροσωπευτικά έργα μαθητών της Γ' τάξης (ζωγραφική, απαγγελία, μουσική).


«Μια θαυμαστή ιστορία. Νάτανε το '21»

24 Μαρτίου 2017

"Μια θαυμαστή ιστορία. Νάτανε το '21". Βασισμένη σε διασκευασμένο απόσπασμα από το "Μεγάλο μας Τσίρκο", διανθισμένη με τραγούδια και χορούς.

Για τους Έλληνες που μπορούν να ξαφνιάζουν τον κόσμο με το μεγαλείο της ψυχής τους και το πάθος τους για Ελευθερία.

Την επιμέλεια της γιορτής είχε η κ. Μαρία Πούλου. Συνεργάστηκαν οι κ. Έφη Παπαδιάδη (χορωδία) και Ελένη Νασιάκου (χορευτικά).


«Eκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στη σχολική βία & εκφοβισμό»

10 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νίκος Γλέζος» του σχολείου μας εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στη σχολική βία, τον εκφοβισμό και τον κυβερνοεκφοβισμό, με ομιλία για τις μορφές της σχολικής βίας, δύο ταινίες μικρού μήκους και τραγούδια για τη φιλία. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε η καθηγήτρια κ. Σοφία Καμπύλη.


«Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση
"Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τη βία"»

6 Μαρτίου 2017

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Γαλατσίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στο πολιτιστικό κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» με θέμα « ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ».

Στην εκδήλωση συμμετείχε με τραγούδια η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση της κ. Έφης Παπαδιάδη, καθηγήτριας μουσικής. Επίσης μαθητές και μαθήτριες απάγγειλαν ποιήματα που συνέθεσαν οι ίδιοι. Υπήρξε παράλληλα έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κ. Σοφίας Τσιάμη, καθηγήτριας Καλλιτεχνικών. Συντονίστρια καθηγήτρια ήταν η κ. Σοφία Καμπύλη, Φιλόλογος.


«Τα κάλαντα του Μάρτη»

1 Μαρτίου 2017

Οι μαθητές του τμήματος Α3 με τη μουσικό του σχολείου μας Έφη Παπαδιάδη τραγούδησαν τα κάλαντα του Μάρτη στα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου.

Τα "εργατικά" χεράκια των μαθητών μας υποδέχονται παραδοσιακά τον πρώτο μήνα της Άνοιξης στο εργαστήριο της Τεχνολογίας.


«Ακτινοβολίες: προέλευση και προφυλάξεις»

15 Φεβρουαρίου 2017

Η άμετρη χρήση των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων από τους μαθητές αποτέλεσε την αιτία της ενημερωτικής συνάντησης γονέων με θέμα: «Ακτινοβολίες: προέλευση και προφυλάξεις» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα τελετών του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου. Το θέμα ανέπτυξε ο Αθ. Κατσαρός, καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας.

Εξηγήθηκε η φύση της ακτινοβολίας, με εστίαση στις μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες. Αναφέρθηκαν οι θέσεις της Διεθνούς Επιτροπής για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP), της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα στον Καρκίνο (IARC), της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η κριτική πάνω στα ισχύοντα επιτρεπτά όρια έκθεσης στις μη ιοντίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που γίνεται από επιστημονικές ενώσεις σε όλο τον κόσμο και οι ανησυχίες για την υγεία του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των παιδιών, αλλά και οι προειδοποιήσεις που έχουν εκδώσει υπηρεσίες υγείας πολλών χωρών για τη μείωση της χρήσης των φορητών τηλεφώνων (κινητών και ασύρματων) και των ασύρματων δικτύων (WiFi) από τα παιδιά. Δόθηκαν οδηγίες προστασίας βασισμένες στην «αρχή της προφύλαξης».


«Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης»

7 Φεβρουαρίου 2017

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο "Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο" με ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του Α. Καρκαβίτσα "Λόγια της πλώρης", τα παιδιά και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Νασιάκου Ε. και Γεωργιάδου Μ. παρακολούθησαν την Τρίτη 7-2-2017 την παράσταση "Λόγια της πλώρης" στο θέατρο ΒΕΑΚΗ από τον θίασο ΑΔΡΑΧΤΙ. Η παράσταση ενθουσίασε τα παιδιά τα οποία στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τους συντελεστές της!


«Διδακτική επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών»

6 Φεβρουαρίου 2017

Στο πλαίσιο των βιωματικών προσεγγίσεων σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης, που διδάσκονται οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου στο εργαστηριακό μάθημα της Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Έγινε λεπτομερής ξενάγηση στα εργαστήρια μελισσοκομίας, σηροτροφίας, στον πειραματικό αγρό, στα εκτροφεία βοοειδών και στο εργαστήριο υδροβιολογίας. Άκουσαν για τον πειραματικό ερευνητικό σχεδιασμό και είδαν τρόπους υλοποίησής του.


«Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο καραμέλας Λάβδας-Παλλάς»

23 Ιανουαρίου 2017

Στο πλαίσιο των βιωματικών ασκήσεων του εργαστηρίου Τεχνολογίας η Β' Τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 το εργοστάσιο καραμέλας Λάβδας-Παλλάς.

Είδαν από κοντά τη γραμμή παραγωγής της καραμέλας, μίλησαν με τον υπεύθυνο του ποιοτικού ελέγχου και το μηχανικό παραγωγής. Έγινε και διαθεματική προσέγγιση με το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας (διατροφή, συνήθειες διατροφικές κλπ) & της Χημείας (άμυλο, πηκτίνες, χρωστικές). Οι υπεύθυνοι Δημοσίων σχέσεων κέρασαν τα παιδιά καραμέλες.


«Γιορτή Χριστουγέννων»

23 Δεκεμβρίου 2016

Ηχητικό απόσπασμα από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.

Η χορωδία μας τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στο 1ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Γαλατσίου.


«Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο»

18 Δεκεμβρίου 2016

Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος «Αλχημείες σε φόντο γαλάζιο» που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά και η χορωδία του σχολείου μας παρουσίασαν στο κοινό την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Ε. Νασιάκου και Μ. Γεωργιάδου. Για τη γιορτή συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες Ε. Παπαδιάδη και Π. Σωτηρέλη.


Ημέρα προβληματισμού και δράσης αφιερωμένη
στα Άτομα με Αναπηρία

5 Δεκεμβρίου 2016

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή αποτελεί την αφορμή ώστε η κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης, που δημιουργεί ένα σύνολο εμποδίων σε σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η απασχόληση, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η γενικότερη κοινωνική συμμετοχή.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια σειρά ταινιών μικρού μήκους με θέμα τα άτομα με αναπηρία και τις δυσκολίες που αυτά βιώνουν. Ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές διατύπωσαν γραπτά τις σκέψεις τους για έναν κόσμο στον οποίο τα άτομα με αναπηρίες απολαμβάνουν την πραγματική ισότητα, με ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.


Βράβευση μαθητών μας από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή
Ύφεση και Ειρήνη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ζωγραφικής
«Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας»

23 Νοεμβρίου 2016

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη βράβευσε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας». Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν μέσα από τα έργα τους το όνειρο για μια ειρηνική ζωή, με παιδιά που ζουν χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της ΕΕΔΥΕ, κ.Γιώργος Λαμπράκης (αντιπρόεδρος) και κ.Δημήτρης Μπαχταλιάς.

Η τελετή βράβευσης πλαισιώθηκε με δρώμενα, ποιήματα που έγραψαν και απήγγειλαν μαθητές μας και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας.


«17 Νοέμβρη»

17 Νοεμβρίου 2016

Στιγμιότυπα από τη σχολική γιορτή.


«Εκδήλωση προς τιμή του αγωνιστή της
Εθνικής Αντίστασης Νίκου Νικ. Γλέζου»

24 Οκτωβρίου 2016

Το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου τίμησε τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Νίκο Νικ. Γλέζο σε εκδήλωσή του, σήμερα 24 Οκτωβρίου 2016.

Με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων ονοματοδοτήθηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου σε αίθουσα "ΝΙΚΟΣ  ΝΙΚ. ΓΛΕΖΟΣ". Το μαθητικό δρώμενο με θέμα τη ζωή και τους αγώνες του Νίκου Γλέζου πλαισίωσε η χορωδία μας και παρακολούθησε ο αδελφός τού αγωνιστή Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός από τη σχολική μας κοινότητα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας κα Ψίνα Ιωάννα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κος Μαρκόπουλος Γεώργιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Γαλατσίου.


«Άσκηση ετοιμότητας σεισμού»

17 Οκτωβρίου 2016

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έγινε με επιτυχία άσκηση ετοιμότητας σεισμού.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού για ετοιμότητα και συντονισμένη δράση κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμικό συμβάν.


3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης
και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους»

3 Οκτωβρίου 2016

Στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν:

α) σχολικοί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ με ελεύθερη σύνθεση ομάδας, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας.

β) προβολή της ταινίας  «Cool Runnings».

γ) κατασκευές και δημιουργίες των μαθητών μας, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των διδασκόντων, όπως: δημιουργία κολάζ με φωτογραφίες από Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, δημιουργία αφίσας με το ακρωνύμιο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», σχεδιασμός και υλοποίηση επιτραπέζιου παιχνιδιού με θέμα το «Μαραθώνιο δρόμο», κατασκευή «κότινων» με φυτά της Ελλάδας και σύνδεσή τους με τους αγώνες στην αρχαία Ελλάδα, δημιουργία εικαστικής σύνθεσης - δρώμενου «Ιερή Εκεχειρία», δημιουργία διαδραστικού παιχνιδιού με πηγή έμπνευσης την ταινία μικρού μήκους «Panyee FC».

δ) μελέτη αποσπασμάτων από το έργο το «Φώς της Ολυμπίας» και το διήγημα «Ο Θωμάς» και ενημέρωση - συζήτηση με θέμα την τέλεση των αγώνων στην αρχαία Ελλάδα.

ε) ευαισθητοποίηση για τους Παραολυμπιακούς αγώνες με προβολή ταινίας μικρού μήκους για τους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο,  με τίτλο “Yes I can” του Channel 4, την οποία ακολούθησε ενημέρωση και φύλλο εργασίας που αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση.

στ) παρουσίαση από μαθητές πληροφοριών σχετικών με αθλήματα με τα οποία ασχολούνται, όπως η καλαθοσφαίριση και το Tae Kwon Do.


2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 | 2008-2009 | 2007-2008 | 2006-2007 | 2005-2006 | 2004-2005 | 2003-2004 | 2002-2003 | 2001-2002 | 2000-2001 | 1999-2000 | 1998-1999 | 1997-1998 | 1996-1997 | 1995-1996 | 1994-1995 | 1993-1994 | 1992-1993 | 1991-1992 | 1990-1991