Προγράμματα

Σχολικό Έτος 2018-2019
 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

«Ένα μουσείο στο σχολείο μας»

Το σχολείο μας συνεχίζει το πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε πέρυσι με τίτλο “Ένα μουσείο στο σχολείο μας”. Τα πρώτα έργα τοποθετήθηκαν στην κεντρική αίθουσα εισόδου του σχολείου μας. Σε αυτό το πρόγραμμα θα προστεθεί μια ενότητα ακόμα. Νεκρές φύσεις που απεικονίζουν φρούτα και άλλες διατροφικές συνήθειες και στοιχεία από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί σταδιακά ένα “Μουσείο” στο σχολείο μας με αντίγραφα σπουδαίων έργων. Έτσι θα υπάρχει καθημερινή επαφή της σχολικής κοινότητας με την τέχνη των μεγάλων δημιουργών, μέσα από τα μάτια και την καλλιτεχνική ερμηνεία των μαθητών.

Υπεύθυνες: κ.κ. Τσιάμη Σοφία (Καλλιτεχνικών), Χρηστινάκη Ευανθία (Γαλλικών)

 Εκπαιδευτική εκδρομή στη Σαντορίνη

 Βίντεο με έργα μαθητών


Πολιτιστικό Πρόγραμμα

«Γ. Σεφέρης: Ελλάδα - Κύπρος»

Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα έχει τίτλο "Σεφέρης - Ελλάδα - Κύπρος". Σκοπός της πραγματοποίησής του είναι η γνωριμία μας με τον μεγάλο νομπελίστα ποιητή μας Γ. Σεφέρη μέσα από τα ποιήματά του, τόσο αυτά που έχουν σχέση με την μεγάλη του αγαπημένη την Κύπρο όσο και με την Ελλάδα μας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια αδελφοποίηση με ένα σχολείο στην Κύπρο. Ας ελπίσουμε πως ο διπλός μας στόχος θα ευοδωθεί και φέτος!

Υπεύθυνες: κ.κ. Γεωργιάδου Μαρία (Φιλόλογος), Δράκου Μαρία (Φιλόλογος), Νασιάκου Ελένη (Φυσ. Αγωγής).

 Συμμετοχή του προγράμματος στο Φεστιβάλ «Νεολαία ... εν δράσει»

 Παρουσίαση του προγράμματος στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας

 Παρουσίαση του προγράμματος στην «Ένωση Κυπρίων Ελλάδας»

 Παρακολούθηση συναυλίας στο Μουσείο Μπενάκη


Θεατρική Ομάδα

«Θεατρική Ομάδα Θεατροβάμονες»

Η θεατρική ομάδα «Θεατροβάμονες» θα ασχοληθεί με τη διασκευή σε θεατρική παράσταση του βιβλίου της Σοφίας Παράσχου, "Και οι κακοί έχουν ψυχή". Το έργο είναι μια σύγχρονη σάτιρα βασισμένη σε παραδοσιακά υλικά των παλιών καλών παραμυθιών.

Υπεύθυνες: κ.κ. Καμπύλη Σοφία, Πούλου Μαρία (Φιλόλογοι).

 Η παράσταση «Και οι κακοί έχουν ψυχή» από τη θεατρική μας ομάδα


Ομάδα Μαθηματικών

«Μαθηματικό Εργαστήρι»

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιεί το σχολείο μας με στόχο την ευρύτερη μόρφωση και καλλιέργεια των μαθητών μας, λειτουργεί το «Μαθηματικό Εργαστήρι» που απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων. Μέσα από μια διαφορετική και πολύπλευρη προσέγγιση των Μαθηματικών (μετρήσεις, υπολογισμοί, γρίφοι, σπαζοκεφαλιές, παιχνίδι, μικροπειράματα, διάδραση, κατασκευές, κλπ) σκοπός είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν την ουσία των μαθηματικών, να τα αναγνωρίσουν ως κομμάτι της καθημερινότητάς τους και να τα αποσυνδέσουν από τις συνήθεις καθημερινές σχολικές πρακτικές. Οι μαθητές καλούνται να λειτουργήσουν ως ομάδα κι όχι ως μονάδες, ώστε μέσα από την ομαδοσυνεργατική μάθηση όχι μόνο ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ τους αλλά και να εκπαιδευτούν στην ανάπτυξη, ανταλλαγή, αξιολόγηση και τεκμηρίωση απόψεων.

Μέσα στις δραστηριότητες του Μ.Ε. είναι:

• συμμετοχή σε Μαθηματικούς Αγώνες

• συμετοχή σε Μαθητικά Συνέδρια

• επισκέψεις σε χώρους με μαθηματικό ενδιαφέρον (μουσεία, εκθέσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά κ.α.)

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 2:00 και κάθε Τετάρτη στη 1:30

Υπεύθυνη: κ. Καζάκου Ελένη (Μαθηματικός).

 Συμμετοχή του Μαθηματικού μας Εργαστηρίου στους «Μαθηματικούς Αγώνες»


Χορωδία

«...του έρωτα και της αγάπης»

Η χορωδία του σχολείου μας φέτος θα μελετήσει και θα ερμηνεύσει έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια με θέμα τον έρωτα και την αγάπη.

Υπεύθυνη: κ. Παπαδιάδη Έφη (Καθηγήτρια Μουσικής).

 Συμμετοχή της χορωδίας στην τελετή βράβευσης της «Δράσης» Γαλατσίου

 Συμμετοχή της χορωδίας στο Φεστιβάλ «Νεολαία ... εν δράσει»


Ομάδα Πληροφορικής

«Ομάδα Ψηφιακής Ασφάλειας»

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την εξασφάλιση ενός σύγχρονου αλλά και ασφαλούς περιβάλλοντος αγωγής και μάθησης, δημιουργεί για τη σχολική χρονιά 2018-2019 ομάδα ψηφιακής ασφάλειας στην οποία μετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Οι βασικοί στόχοι της ομάδας είναι:

Α. Να παρέχει τις κατάλληλες γνώσεις στους μαθητές και να τους βοηθήσει να διαμορφώσουν στάσεις, ώστε να μπορούν ως ψηφιακοί πολίτες να λειτουργούν το δυνατόν με ασφάλεια στο νέο ψηφιακό κόσμο.

Β. Να δρα πολλαπλασιαστικά μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία της στη σχολική κοινότητα, είτε μέσω της φυσικής επικοινωνίας των μαθητών είτε μέσω στοχευμένων δράσεων που θα διοργανώνει.

Γ. Να αφουγκράζεται τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας που σχετίζονται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και να τα θέτει με διακριτικότητα προς συζήτηση με σκοπό το σχεδιασμό τρόπων αντιμετώπισής τους.

Υπεύθυνος: κ. Κατσαρός Αθανάσιος (Πληροφορικής).


2023-2024 | 2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 | 2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | Παλαιότερα