Οικιακή Οικονομία

 

«Πρωινό γεύμα μέσα στην τάξη»

26 Φεβρουαρίου 2018

Στις 26-02-2018 οι μαθητές του Α1 και του Α3 έφεραν το πρωϊνό τους, ενώ οι μαθητές του Α2 και του Α4 το δεκατιανό τους και γευμάτισαν στην τάξη. Στόχος της βιωματικής δράσης η εφαρμογή των γνώσεών τους, από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και η σημασία του πρωϊνού γεύματος στο ξεκίνημα της ημέρας...

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και το απόλαυσαν.

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου

2o Γυμνάσιο Γαλατσίου


«Πρωινό γεύμα μέσα στην τάξη»

18 Δεκεμβρίου 2015

Στo πλαίσιo της διαθεματικότητας οι καθηγήτριες της Οικιακής Οικονομίας Παναγιώτα Σωτηρέλη και η φιλόλογος Σοφία Καμπύλη συνεργάστηκαν και προσέφεραν υγιεινό πρωινό γεύμα στους μαθητές του τμήματος Α4.

Το γεύμα προσφορά του σχολείου περιείχε: γάλα πλήρες, δημητριακά ολικής άλεσης, βρώμη, ανάλατους ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα. Ένα ισορροπημένο γεύμα που εύκολα μπορούν να ετοιμάσουν και μόνοι τους οι μαθητές. Το ευχαριστήθηκαν και μερικοί ζήτησαν και δεύτερη μερίδα…


«Βιωματική δράση»

2, 3, 5 Φεβρουαρίου 2015

Στo πλαίσιo του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, και του Project με θέμα: "μαθαίνω να ξεκινώ τη μέρα μου τρώγοντας", η καθηγήτρια διοργάνωσε και πραγματοποίησε πρωινό γεύμα μέσα στη τάξη για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, μετατρέποντας έτσι τη θεωρία σε πράξη.


«Όχι στο κάπνισμα - Ναι στην υγεία»

Μια όμορφη αφίσα του μαθητή μας Κέιβιν Παλόκα


«Ήθελα μόνο να χωρέσω»
Βιωματική δράση υγιεινής διατροφής
«Για να μη ξαναπείς ποτέ ….Μαμά πεινάω»
Παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αντωνίου

26 Νοεμβρίου 2014

Η Β’ Τάξη επισκέφθηκε το βιβλιοπωλείο του Πατάκη. Το Β3 & Β1 παρακολούθησε το σχετικό με τη διατροφή πρόγραμμα «Ήθελα μόνο να χωρέσω» με σκοπό να συζητήσουν για τις διατροφικές διαταραχές, να αναγνωρίζουν τα συμπτώματά τους και να ξέρουν που θα απευθυνθούν για να ζητούν βοήθεια στην αντιμετώπισή τους. Το Β2 &  Β4 παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο «Για να μη ξαναπείς ποτέ ….Μαμά πεινάω» του Τάσου Αντωνίου, με σκοπό να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι γαστρονομικής δημιουργίας και ψηφιακής τεχνολογίας και να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.


«Ημέρα Υγιεινής Διατροφής»

24 Οκτωβρίου 2014

Στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, στo πλαίσιo του «κοινωνικού σχολείου» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, στις 24 Οκτωβρίου 2014 η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας οργάνωσε την εκπαιδευτική δράση «Ημέρα Υγιεινής Διατροφής».

Η δράση περιλάμβανε: προβολή παρουσίασης, προβολή των έργων των μαθητών (κολάζ, αφίσες, σκίτσα, κόμικ, τραγούδια και ποιήματα) και βιωματική δράση υγιεινού σνακ με πινελιές δημιουργικότητας και φαντασίας από τους μαθητές που πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών.

...μερικές υγιεινές λιχουδιές που ετοίμασαν με πολύ φαντασία οι μαθητές μας...


Πρωινό Γεύμα στο Σχολείο

Στo πλαίσιo του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση υγιεινού πρωινού γεύματος μέσα στην τάξη. Τα τρόφιμα προσφέρθηκαν από το σχολείο στους μαθητές. Εφαρμόστηκε σ΄ όλα τα τμήματα της Α΄ Γυμνασίου. Οι φωτογραφίες είναι από το τμήμα του Α4.

«Ο μαθητής για να έχει καλή επίδοση στα μαθήματά του πρέπει να ξεκινάει την ημέρα του με ένα υγιεινό πρωινό γεύμα που αποτελείται από ένα ποτήρι φρέσκο γάλα, δημητριακά (βρώμη, σιτάρι, κριθάρι, ρύζι), ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα ή καλύτερα φρέσκα φρούτα ».


Εργασίες μαθητών στην ενότητα της
Διατροφής – Θρεπτικά Συστατικά

Α΄ Γυμνασίου τμήμα Α2


Η εφημερίδα μας

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρώτο τεύχος

της εφημερίδας μας που είναι αφιερωμένο στα ναρκωτικά.